Alzira i Carcaixent inicien una nova etapa per millorar relacions, infraestructures i serveis

1
442
Diego Gómez i Paco Salom ahir a les Dominiques
Diego Gómez i Paco Salom ahir a les Dominiques
Membres dels dos equips de govern coincideixen en un selfi
Membres dels dos equips de govern junts en un selfi

Carcaixent va celebrar ahir el 440 aniversari de la concessió del títol d’Universitat per part del monarca Felip II en 1576, i de Vila Reial amb dret a vot en les Corts, previ pagament, això sí, de quantiosos donatiu a la Corona. Uns drets que significaven l’autogovern de Carcaixent en aconseguir en el segle XVI un notori creiximent econòmic amb el cultiu de la morera i el comerç de la seda.

La independència total d’Alzira l’aconseguia en 1916, per això Carcaixent celebra, enguany, el centenari amb una ampla programació d’actes entre els que destaca, especialment, la Fira Modernista prevista per al pròxim mes de juny anunciada, ahir, durant el tradicional acte institucional commemoratiu del seu autogovern.

Millorar relacions i infraestructures

En esta ocasió l’alcalde de Carcaixent Paco Salom invità al d’Alzira, Diego Gómez, amb la clara intencionalitat «d’enfortir» les relacions entre les dos ciutats i de lluitar «conjuntament» per millorar les infraestructures comunes i de la comarca.

«No es pot entendre la història d’Alzira sense la de Carcaixent» manifestava ahir Diego Gómez davant el seu colega carcaixentí, al temps que afegia, «és el moment de recuperar la visió històrica i projectar-la cap al futur».

La Fira Modernista primer pas

Les excel.lents relacions entre tots dos alcaldes de la coalició Compromís, unida a la relació professional de Gómez com a professor del Ceip Víctor Oroval de Carcaixent, fa pensar que la tradicional rivalitat entre els dos pobles veïns ha quedat aparcada per encetar una etapa «conjunta, fent partícip a l’altre dels nostres projectes». La Fira Modernista podria ser el primer pas d’eixa futura col.laboració entre les dos importants ciutats de la Ribera.

«Anem a sumar»

Però també la reivindicació d’infraestructures turístiques, culturals i esportives, significaven els dos alcaldes i especialment de la Via Verda, concretava Salom, que partitn d’Alzira aprofitaria l’antiga via del tren Carcaixent-Dènia. El patrimoni modernista de les dos ciutats on va nàixer el conreu la taronja junt el seu patrimoni paisatgístic són dos bons motius per fer una promoció conjunta.

Mirat de reüll

Tant Salom com Gómez reconeixen que fins fa poc els veïns i dirigents dels dos municipis «ens hem mirat de reüll», però a partir d’ara «anem a sumar i a fer coses conjuntes», i en eixe aspecte l’alcalde de Carcaixent reconeix que «ajudarà la especial sensibilitat que l’alcalde d’Alzira té amb Carcaixent».

Riberaexpress

 

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here