Alberic convoca la 44 edició dels seus Premis Literaris amb un guardó d’Assaig

0
604

Alberic conv premis 16

La regidoria de Cultura crea un premi d’assaig per a commemorar el centenari de la defunció del poeta local Francesc Badenes Dalmau

Ja comença a prendre forma un dels certàmens literaris més importants del territori valencià. L’Ajuntament d’Alberic ha donat a conèixer les bases de participació de la que serà la 44ª edició dels Premis Literaris d’Alberic, en la qual participen anualment desenes dels millors escriptors i escriptores del panorama nacional. El certamen pretén ser un homenatge als intel·lectuals i escriptors de la localitat que al llarg de la història han destacat per la seua obra literària o periodística o per la seua aportació en l’àmbit de la cultura, del pensament o de la recerca. Destaquen entre ells Antonio Lloret Martí, Fermín Gonzalo Morón, Rafael Comenge Dalmau, Francesc Badenes Dalmau, Vicente Jacinto Pérez, Elías Cerdà Ramohí, Pedro Nolasco Calvet Egea, Rafael Chalver *Conca, Fernando Cubells Martínez i Consuelo Aranda Palacios, Ramón Arnau García i Antoni Sanchis Martínez. El termini de presentació d’obres finalitzarà el dia 6 de maig de 2016, a les 15 hores, sent presentades en el Registre d’Entrada de l’ajuntament.
Els Premis Literaris d’Alberic comptaran amb quatre modalitats: els Rafael Comenge de Narrativa Curta, els Francesc Badenes Dalmau de Poesia i els Rafael Giner per a escolars, a més d’un nou que serà el premi Alberic d’Assaig en homenatge l’alberiqueny Francesc Badenes Dalmau, del que l’any pròxim es commemora el centenari de la seua defunció.

Els dos primers concursos estaran dotats amb premis en metàl·lic de 1.500 euros més trofeu, mentre els escolars guanyadors rebran lots de llibres de lectura. Els treballs de narrativa curta podran estar escrits en valencià, amb temàtica lliure i una extensió de quaranta folis com a mínim. Per la seua banda, en el premi Francesc Badenes Dalmau competiran obres de poesia escrites en valencià, també amb temàtica, mètrica i rima lliures. L’extensió no serà inferior a cinquanta poemes o quatre-cents versos. El certamen per a escolars està dedicat a alumnes d’educació Primària dels centres educatius d’Alberic.

Els treballs podran ser presentats tant en valencià com en castellà i es premiarà un treball individual per aula. Els originals hauran de ser inèdits i no haver obtingut cap premi ni reconeixement en altres certàmens o concursos literaris. A més, s’adjuntarà un sobre tancat, a l’interior del com constarà el nom i cognoms de l’autor, adreça, telèfon de contacte i fotocòpia del DNI.
Finalment, l’últim premi creat enguany en honor al poeta Francesc Badenes està dirigit a estudis crítics sobre la vida i obra de l’alberiqueny i hauran d’estar escrits en valencià, sense límit d’extensió. El terme de presentació serà molt més llarg, exactament fins al 2 de desembre de 2016 per a concórrer en el certamen de 2017. El premi en metàl·lic serà de 3.000 euros i un trofeu.
Tant en l’exterior del sobre com en la fulla inclosa en el seu interior s’indicarà el nom del premi en el qual es concursa i el pseudònim o el títol del treball. Es constituirà un jurat únic presidit per l’alcalde o regidor en qui delegue i format per personalitats representatives del món de la cultura, actuant com a secretari el de l’ajuntament o el funcionari en qui delegue. El veredicte serà inapel·lable i els premis podran declarar-se deserts. En aquest cas, la quantia del premi no serà acumulable per a la pròxima convocatòria.
Els premis Rafael Comenge de narrativa curta i Francesc Badenes de poesia seran lliurats en un acte públic dins de la programació de la Fira de Sant Joan de 2016, mentre el d’assaig es lliurarà en els primers mesos de 2017. Tots els treballs premiats passaran a ser propietat de l’ajuntament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here