L’Alcúdia recorda el caràcter «reivindicatiu» en la programació del Dia de la Dona

0
227

Alcudia Set Dona 16Dedica la celebració a la participació de la dona en les associacions

 

Tallers a l’Institut, Caminem per la igualtat, contes coeducatius, Sopar de la Dona, Dona’m Música, esmorzar popular, Dones Creatives, exposició fotogràfica, Dones en curt i Manifestació constitueixen l’oferta per aquest 2016

 

L’Alcúdia commemora el Dia Internacional dels Drets de les Dones amb una programació que pretén per una banda recordar el caràcter reivindicatiu d’aquesta data i per altra fer visible el paper de la dona en diferents sectors. 

Som conscients que des de l’antiguitat la dona ha hagut de vèncer nombrosos entrebancs per aconseguir la participació cívica, social i política i també que tots aquests avanços han sigut possibles quan les dones s’han associat. 

Per això enguany hem volgut dedicar aquest dia a les dones associades a l’Alcúdia, perquè són l’ànima de moltes organitzacions esportives, educatives, culturals i socials que formen part del teixit del nostre poble i que treballen desinteressadament per una Alcúdia millor. 

Els actes per commemorar aquest dia tan assenyalat van començar divendres de matí a l’IES Els Évols amb el taller interactiu Ser dona al sud i van continuar de vesprada amb l’activitat Caminem per la Igualtat, el XVIII Marató a peu a l’Avinguda organitzat per l’Associació de Mestresses de Casa i Consumidores TYRIUS de l’Alcúdia. 

Per al dissabte pel matí (a les 11:30 i a les 12:30) a la Biblioteca Pública Municipal de la localitat es portarà a terme un taller de contes coeducatius anomenat  A mi no m’agraden les sabates de cristall  i que està dirigit a xiquets i xiquetes d’Infantil i Primària. En ell, es jugarà a reinventar alguns contes per tal de que els seus personatges no tinguen assignat un rol determinat sols pel seu gènere. 

A la nit, a la Sala Jucais, tindrà lloc l’habitual Sopar de la Dona, on es retrà homenatge a les dones associades de l’Alcúdia. En acabar el sopar, al mateix lloc, serà el torn de DONA’m música, un concert on els grups locals acompanyaran veus femenines. Així, a partir de les 00:00, l’entrada és lliure a la Sala Jucais per tal de poder gaudir de la millor música amb Els Florentins, Zone Blues, Dazzling Road, El Trago + Gema, Killing Idols + Monty Peiró i Betty Fish & the Sharks. 

Els actes preparats per al diumenge començaran a les 10:00 a la Plaça Tirant lo Blanc on l’Associació Dones de l’Alcúdia prepararà un esmorzar popular amb coques amb cansalada. En acabar, a les 11:00, al Parc de Patinatge, tindran lloc dues activitats. D’una banda, podrem gaudir de Dones creatives, una mostra de manualitats fetes per dones i, per altra, de Dona i Associació, una exposició fotogràfica sobre el paper de la dona a les associacions de l’Alcúdia. 

El dilluns 7 de març, a les 19:00 a la Casa de la Cultura, serà el torn de Dones en curt, la IV Mostra de curts dirigits per dones. Una activitat que ja s’ha fet en anys anteriors i que ha tingut molt d’èxit entre el públic assistent. 

Els actes programats per a enguany acabaran el dimarts 8 de març, Dia de la Dona Treballadora, a les 12:00, a l’Ajuntament, on es farà una recepció a l’alumnat dels centres educatius que llegiran els eslògans  i faran lliurament de les peces decorades que han preparat per a l’activitat Ets una peça clau en la igualtat, que pretén conscienciar als més joves per a que posen el seu gra d’arena en la construcció un món  més igualitari.
Per últim, s’anima a tots i totes que, per la vesprada, participen en la manifestació del 8 de març a València (que tindrà l’eixida a les 19:30 des dels Jardins del Parterre) i que enguany té per lema “Sense feminisme no hi ha revolució”.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here