L’Alcúdia aprova les sis inversions del pressupost més votades pels veïns

0
355
Alcudia Senda Riu Magre
Senda en el Riu Magre

L’adaptació de voreres per a l’accessibilitat, donar solució al túnel del Col·legi Heretats per baix del Metro, habilitar zones per a gossos, remodelar el Parc del Magre i la senda del riu, posar en marxa el Banc de Terres i millorar l’accessibilitat al Pavelló esportiu han sigut les propostes incorporades al pressupost del 2016 

“L’Alcúdia decideix” és un procés de participació ciutadana que l’Ajuntament de l’Alcúdia va posar en marxa a finals de 2015 per a que els ciutadans i ciutadanes pogueren participar i decidir sobre temes municipals. Es tracta de que l’Ajuntament conega les prioritats dels alcudians i les alcudianes i tindre en compte les seues propostes per a l’elaboració, al menys, del 50% de les inversions que es realitzaran aquest any de 2016. 

En la primera fase es convocaren a les distintes associacions de l’Alcúdia per explicar el procés participatiu. En la segona fase es formularen quasi un centenar de propostes per 60 veïns o associacions de l’Alcúdia. I en la tercera fase els veïns i veïnes pogueren votar un màxim de 3 entre les 10 propostes que finalment van ser seleccionades d’acord amb la seua viabilitat tècnica i econòmica. 

Finalment ha sigut possible arribar a la realització de les sis propostes més votades en aquest procés amb un cost global de 136.427’15 euros, que són les següents. Les propostes aprovades són les següents:

 

– ADAPTACIÓ DE VORERES PER A L’ACCESIBILITAT – 31.127’25 euros

– SOLUCIÓ AL TÚNEL D’HERETATS BAIX DEL METRO – 8.763’40 euros

– HABILITAR ZONES PER A GOSSOS – 30.734 euros

– REMODELACIÓ I MILLORA DEL PARC DEL MAGRE I SENDA DEL RIU – 42.350 euros

– BANC DE TERRES – 5.000 euros

– ACCESSIBILITAT AL PAVELLÓ – 18.452’50 euros

 L’experiència d’aquests primers pressuposts participatius animen a l’Ajuntament a continuar amb aquest procés, que es perfeccionarà el pròxim any. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here