La II edició Ribera de Llibres estarà oberta fins el diumenge

0
471

carcaixent Ribera llibres InaugEste matí s’ha presentat la II Edició de Ribera de LLibres a l’Ajuntament de Carcaixent

Des del 4 fins al 6 de març, Carcaixent acull la segona edició d’aquestes jornades amb un extens programa d’activitats literàries. La iniciativa, que es consolida després de 2015, està impulsada per les principals llibreries i editorials de la comarca de la Ribera, amb l’objectiu de guanyar presència i posar en valor les bones obres que s’editen, any rere any, al nostre país.

L’Ajuntament de Carcaixent ha acollit la presentació de la segona edició de “Ribera de Llibres”. Un projecte, ambiciós, singular i comarcal que es posa en marxa de la mà dels principals actors editorials de la comarca. Empreses com Edicions 96, Grup Bromera, Andana Editorial, Sembra Llibres o el Petit Editor junt a llibreries com Trenta-cinc Formiguetes, L’Esplai Llibres, La Llibreria o Samaruc volen posar de manifest la importància del sector en l’àmbit econòmic i cultural a la comarca de la Ribera.

A la presentació han assistit la regidora de Festes i Patrimoni de l’Ajuntament de Carcaixent, Rosa Nicolau a més a més, representant a l’associació Ribera de Llibres han estat Dolors Pedrós, editora d’Edicions 96 i Néstor Ferrando de la llibreria l’esplai de l’Alcúdia.

Durant la roda de premsa s’ha presentat la programació de l’esdeveniment que tindrà lloc al Passeig de Carcaixent i comptarà amb la presència de diferents activitats infantils, presentacions, concerts i un munt d’espectacles relacionats en la literatura de la nostra comarca. Els visitants trobaran al voltant de 3.000 llibres i 1.000 títols tots en valencià i d’una gran qualitat.

“És un goig que s’haja decidit fer la segona edició de Ribera de Llibres a Carcaixent, ja que som un poble on volem mimar i estimar la cultura. Estic segura que la resposta que hi haurà per part de la població estarà a l’altura. Ens agradaria convidar a tots els carcaixentins i riberencs per a que gaudisquen. És un plaer vore com durant el cap de setmana, la Ribera i Carcaixent s’ompliran de llibres””, ha assenyalat la regidora de Festes i Patrimoni, Rosa Nicolau.

Protagonisme d’editorials i llibreries

Per part dels organitzadors s’ha valorat el fet de fer ressó en les polítiques culturals per part de les administracions. “Ribera de Llibres naix sota una complicitat del sector comarcal editorial i llibreter, però al mateix temps posa en evidència la importància d’aquest sector econòmic molt potent que tenim a la Ribera. Tenim escriptors i escriptores, som la comarca que més editorials té de tot el territori. El nivell de producció que tenim és altíssima, i el percentatge de llibres publicats en valencià també són els més alts. Com es pot vore les editorials que estan presents van des d’empreses amb més de 30 anys de feina, passant pels 20 fins a editorials que han nascut durant el darrer any amb molta força. Això diu molt de la vitalitat editorial que tenim a la Ribera. També hi ha llibreries molt importants en l’associació. Aquesta associació, que hem constituit, no està tancada sinó que es poden sumar llibreries i associacions en un futur”, ha indicat Dolors Pedrós, editora d’Edicions 96.

Per la seua part, Néstor Ferrando, ha parlat de la importància que les llibreries “fomenten el sector, per això va nàixer la idea des de les llibreries. Som conscients de la importància de l’edició en la comarca”. “Les llibreries juguen un paper molt important als nostres pobles i ciutats. Som comerç local i el comerç local és un dels gran motors de la nostra economia més propera, creem llocs de treball, dinamitzem culturalment els nostres cascs urbans. A la nostra comarca tenim llibreries d’un prestigi i treball increïble”, ha conclòs Néstor Ferrando.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here