Carcaixent celebra este diumenge la Festa de l’Autogovern i independència d’Alzira

0
323
Acte commemoratiu 2015
Acte commemoratiu 2015

L’acte cívic estarà dedicat a la commemoració del centenari de Carcaixent com a ciutat

Este diumenge 6 de març, a les 11 hores, Carcaixent celebra la Festa de l’Autogovern i independència de la ciutat d’Alzira, que commemora el 440 aniversari de la concessió del privilegi d’Universitat l’11 de març de 1576. Com és habitual es realitzarà un acte institucional a l’Auditori de les Dominiques al que està invitada a participar tota la població. L’acte comptarà amb dos parts diferenciades. En primer lloc es realitzarà un ple extraordinari en el que l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, realitzarà un discurs institucional. Finalitzada esta part, s’iniciarà una segona centrada en la commemoració del centenari de Carcaiaxent com a ciutat. Dins d’esta part intervindrà l’historiador Francesc Torres Faus, que explicarà la importància de la proclamació del títol de ciutat el 1916 i el context històric en el que es va aconseguir. A continuació, es presentarà el vídeo promocional i el logotip dissenyat exclusivament per la celebració de la commemoració del centenari. El disseny del logotip ha sigut realitzat Eva Cogollos, guanyadora del concurs convocat per l’Ajuntament de Carcaixent.

 L’11 de març de 1576, el Rei Felip II va concedir a Carcaixent el privilegi d’Universitat. Esta concessió va ser l’inici d’un procés que culminaria 13 anys després, el 17 de juliol de 1589, amb un fet de la màxima importància per als carcaixentins com va ser la concessió del privilegi de Vila Reial, que obria les portes a l’autogovern a través de l’exercici de l’anomenada Jurisdicció Suprema. Des de 2001, l’Ajuntament de Carcaixent commemora esta efemèride amb la celebració d’un acte cívic i institucional. La celebració en el Saló de Plens es va traslladar en 2006 a l’Auditori Municipal del “Les Dominiques”, amb la intenció de facilitar la presència del major nombre de ciutadans, particulars i autoritats. En les edicions anteriors, diversos ponents han parlat ja d’aspectes tan diversos com ara la demarcació territorial de Carcaixent, la seua toponímia, l’escut heràldic, els noms dels carrers i les places, la figura del Rei En Jaume I El Conqueridor, de l’arabista En Julià Ribera i Tarragó o del Degà Navarro Darás, entre altres.

Departament de Comunicació i Premsa 
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here