Carcaixent convoca els Premis per a l’Ús del Valencià en els falles 2016

0
420


CARCAIXENT Falla Cánovas 2013Els premis busquen la millora del valencià en tot l’àmbit faller

L’Ajuntament de Carcaixent ha fet pública la convocatòria dels Premis per l’ús del valencià en les falles de 2016, a través de l’Oficina Municipal d’Ús i Promoció del Valencià, amb la col·laboració de la Junta Local Fallera de Carcaixent.

Estos premis responen als objectius marcats per part de la Regidoria de Promoció Lingüística dins de les actuacions de normalització de l’ús del valencià en el món associatiu carcaixentí, i que són, entre d’altres, la valencianització integral del món faller, la millora de la qualitat del valencià en les comunicacions falleres i prestigiar l’ús del valencià entre el col·lectiu faller i la societat en general, actors que han anat contribuint de forma ben satisfactòria a l’ús adequat i digne de la nostra llengua durant les 17 convocatòries anteriors.

Dotació de 900 euros

Enguany, la dotació econòmica total de 900 euros dels Premis per l’ús del valencià en les falles es distribuirà entre un primer premi de 400 euros i banderí acreditatiu, un segon premi de 300 euros i banderí acreditatiu i un tercer premi de 200 euros i banderí acreditatiu. Per la seua part, les comissions falleres participants hauran de presentar els llibrets i la documentació requerida abans de les 14 hores del dilluns 7 de març en el registre general de l’Ajuntament.

El jurat està format per 4 membres, que són el regidor de Promoció Lingüística, Paco Salom, una persona representant de la Junta Local Fallera, la cap del Negociat de Cultura i el tècnic de Promoció Lingüística de l’Ajuntament, i haurà de valorar l’ús i la qualitat del valencià tant en els llibrets de falla com en els monuments fallers i en la documentació de l’actual exercici faller generada per cada comissió. La decisió del jurat es coneixerà el dimecres 16 de març en l’acte d’entrega de premis que se celebrarà en el Passeig.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here