Alcalde d’Alzira: «No considere injusts els xiulits de la Crida, respete la llibertat d’expressió»

2
446
IMG_3999
Diego Gómez en la Crida escoltat per les FM
IMG_4240
L’alcalde ahir durant la roda de premsa

L’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, preguntat pels xiulets que li dedicaren en la Crida del dissabte un sector dels fallers, ha contestat que «no considere injusta la protesta, respete les crítiques i la llibertat d’expressió».

Ha reconegut que els xiulits no el van sorprendre; «m’havia preparat», fins i tot va llegir un discurs que durà al voltant de deu minuts.

Gómez diu que havia escrit «un discurs fresc» que començava fent una referència particular als orígens de la festa a la ciutat d’Alzira; «Era el mes de març de 1889 quan els gegants de la Murta Arracapins i Botalifocs molt juganers, s’escaparen de la nostra vall aromàtica per a córrer alguna aventura». I el finalitzava transmetent un «missatge d’agraïment al treball de la Junta Local Fallera i a la seua directiva, i també, el reconeiximent a les nostres regines d’Alzira i falleres majors …».

El Piqué de les falles

La primera autoritat local ha deixat clar que no entregà la clau de la ciutat als fallers sinò; «la clau de la festa que representa a la ciutat».

L’alcalde, que va aguantar estoicament els intermitents xilulits, comentava amb certa ironia i restant-li importància; «m’he convertit en el Piqué de les falles». A més mostrà la seua ma esquerra davant la polèmica del muntatge de les carpes; «per al pròxim any podem continuar parlant, potser que ens pugam haver equivocat».

Riberaexpress

2 Comentarios

  1. Ara si Diego,menos mal que admitixes que pot ser se ha gestionat malament el tema de les carpes,al any que ve i entre tots segur que es poden trobar solucions que siguen bones per a tots,i parlar de altres temes per fer les falles d’alzira una festa mes gran i oberta si cap.

  2. Cadascú és lliure d’entendre el món com crega que és millor, però el que no pot ser és que en nom de la festa es vulga pressionar sobre les autoritats locals per demanar encara més privilegis. Els passa carrers, les despertades, les ofrenes, les casals, la pròpia falla… són impediments que dificulten la vida normal d’una població. I tot el món no és faller ni tenim festa, la vida continua i s’ha de treballar… despertar a la gent a les 7h del matí és un poc agressiu (o molt). Dificultar la circulació i l’accés a les vivendes o al treball tanmateix és un greu problema. Si ho reduïm al mínim de temps “imprescindible” (digam la setmana fallera) estarem sent un poc més respectuosos amb qui no és faller o no viu la festa. La pitada que les comissions falleres li dedicaren a l’alcalde d’Alzira el dia de la Crida està totalment fora de lloc. Més enllà del típics intents de politització cal tenir en compte que un alcalde ha de vetllar pels interessos de tots els alzirenys, fallers o no, I el mateix podem dir dels impostos que paguem totes i tots. Una poc de trellat i sentit comí no estaria de més.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here