800 dones engreixaren l’atur pel tancament de cinc magatzems de taronja a la Ribera

0
379
Gràfica diferencial entre els homes i les dones aturades a Alzira
Gràfica diferencial entre els homes i les dones aturades a Alzira
I. Ivars, E. Palomares, C. Barroso i J.A. Carrascosa
I. Ivars, E. Palomares, C. Barroso i J.A. Carrascosa

IMG_4268La responsable de la Federació d’Agroalimentació de CCOO, Elisa Ivars ha denunciat hui a Alzira que el tancament de cinc magatzems de taronja a la Ribera ha enviat un total de 800 dones a l’atur el que representa el 90% dels treballadors afectats per la quebra d’estes empreses

En els últims temps han tancat Crisbabe i la Cooperativa Agrícola a Alberic, Hermanos Granero a Castelló de la Ribera, Frutsol a Sollana i Frutas Ponche a Corbera.

Salaris inferiors

Ivars junt Empar Palomares, responsable d’Igualtat, Cándida Barroso, secretària de la Dona de CCOO-PV i el secretari comarcal de CCOO Josep Antoni Carrascosa han denunciat que la política de retallades i la reforma laboral del PP han afectat especialment a les dones que tenen uns salaris molt inferiors als homes que equivalen a «treballar 110 hores gratis a l’any».

Com a mostra diuen que val un botó i així en una gràfica han mostrat com la diferència d’aturats respecte a les aturades s’ha incrementat de forma notable en els últims set anys; així mentre a desembre de 2008 hi havien 1.444 homes sense treball davant 1.592 dones, en desembre de 2015, les aturades arribaren a 2.525 front els 1.675 homes desocupats.

Treballadora pobra

Palomares ha incidit en la «precarietat laboral» que pateixen les dones, que durant la crisi econòmica «han empijorat les condicions de vida» respecte als homes, destacant «la figura de la treballadora pobra que cobra menys que el salari mínim interprofessional».

Per la seua part Cándida Barroso es preguntava perquè les dones són el 60% dels estudiants en les universitats i en canvi esta xifra «s’invertix» a l’hora de trobar ocupació. La secretària de la Dona lamentà que en 2015 es feren 167 milions d’hores extraordinàries «sense remunerar», el que considera «una estafa als treballadors i a la Seguretat Social». També recordà que «s’han duplicat» les inaplicacions de conveni, especialmente en les empreses menudes on no hi ha un comité d’empresa fort, donat que alguns empresaris «amenacen» en tancar la emrpesa si s’aplica el conveni corresponent.

8 de Març reivindicatiu

CCOO-PV plantetja un 8 de Març «molt reivindicatiu», i anima als homes i les dones a «participar en els diferents actes i manifestacions». Així reivindicaran a les administracions el «trencament de la segregacuió ocupacional i la divisió sexual del treball», així com «una major protecció i prevenció», a més de llocs de treball «de qualitat» i condicions de vida «raonables», junt a polítiques de «discriminació positiva», segons Carrascosa.

Els dirigents d’esta central sindical reclamen al futur govern «de progrés», un «canvi de model productiu», que invertisca en I+D+I, polítiques d’ocupació «innovadores i sostenibles», a més de «control del frau».

Riberaexpress 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here