Sueca rendirà enguany homenatge al Mestre Serrano en el 75 aniversari de la seua mort

0
391

Sueca Mestre Serrano 75 aniv

L’Ajuntament de Sueca ha presentat este dimecres els actes que s’han programat per commemorar el 75 aniversari de la mort del compositor suecà Josep Serrano Simeón, conegut popularment com el Mestre Serrano.

L’acte de presentació del programa, que s’estén durant tot un any, ha estat encapçalat pel regidor de Cultura de l’Ajuntament de Sueca, Vicent Baldoví i en ell han participat també els comissaris del programa, Ramón Canut i Ramón Ahulló.

Canut ha explicat que l’objectiu és posar en valor la figura del Mestre Serrano i el seu llegat musical, “volem tornar a posar damunt la taula a esta figura del patrimoni musical suecà, valencià i espanyol” ha afirmat.

El regidor de Cultura, Vicent Baldoví, ha lloat també la figura de l’il·lustre veí de Sueca. “El seu treball és de sobra conegut i reconegut per tots els valencians i la seua música és el més gran llegat que ha deixat, una música que ens acompanya i que sona encara en les nostres festes” ha destacat Baldoví.

El titular de Cultura ha continuat anunciant els actes que s’han organitzat des de l’Ajuntament i en col·laboració amb els comissaris del programa. Els actes començaran este mateix diumenge, 6 de març, en què es retrà un homenatge al compositor, a les 12:30 hores a l’emblemàtic Passeig de l’Estació, i amb la presència de la família del compositor i de les autoritats locals. També el proper diumenge 20 de març, a les 19:00 hores, el Centre Municipal Bernat i Baldoví acollirà la interpretació d’una de les seues sarsueles més conegudes La Canción del Olvido a càrrec de Saga Producciones.
Baldoví ha avançat que al llarg d’este any s’han programat també una sèrie de concerts que inclouran entre al seu repertori alguna peça de Serrano, per tal de sumar-se als actes d’homenatge i així mateix ha assegurat també que en els propers mesos es presentarà el llibre “Pare, vull ser músic” un conte editat pel consistori, de l’Editorial Reclam i dedicat al compositor, amb text de Ramón Ahulló i il·lustracions de Verònica Riera.

Els actes d’homenatge continuaran a l’estiu amb la VII Trobada de Bandes “Ciutat de Sueca” que reunirà a la Societat Ateneu Musical de Sueca i a la Societat Unió Musical de Sueca i a la que assistirà també com a convidada la Societat Joventut Musical de Faura. Una de les peces que interpretarà cada banda participant serà també de Serrano.

D’altra banda, el regidor de Cultura ha apuntat que a l’octubre la Sala d’Exposicions Els Porxets de Sueca acollirà una mostra sobre el compositor i en el marc d’esta mostra, es presentarà també el llibre José Serrano (1873-1941): del músico popular al compositor desconocido, que ha estat escrit per Ramón Ahulló, un dels comissaris qui ha dedicat també la seua tesi doctoral al compositor suecà. Baldoví ha aprofitat l’ocasió per agrair la iniciativa dels comissaris que han convidat a l’Ajuntament a ser-ne partícip del projecte.

Ramón Ahulló, ha estat l’encarregat de tancar la presentació del programa. El comissari ha explicat que el programa acollirà l’estrena absoluta d’una missa inèdita del Mestre Serrano, una composició que ha qualificat d’excepcional en tant que la partitura escapa dels paràmetres en què reconeguem el repertori habitual del compositor. I entre els plats forts, Ahulló ha destacat també la recuperació de El Rey del Corral una fantasia còmica-lírica de Serrano, que es va estrenar ara fa 100 anys, totalment desconeguda per al públic general i fins i tot, ha assegurat, per al món musicològic.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here