Algemesí utilitzarà drons per a la vigilància dels camps del seu terme

0
618

Algemesí drons AjuntamentLa Universitat Politècnica de València i l’Ajuntament d’Algemesí inicien un projecte d’ús de drons en videovigilància dels camps d’Algemesí.El projecte té una duració de sis mesos

La Universitat Politècnica de València i l’Ajuntament d’Algemesí han firmat un acord per a dur a terme un projecte, l’objectiu del qual és estudiar la viabilitat de l’ús de drons en operacions de vigilància aèria per a lluitar contra els robatoris en els entorns agrícoles del municipi de la Ribera Alta.

En la primera fase d’aquest projecte, investigadors del Departament d’Enginyeria Cartogràfica i del Departament d’Informàtica de Sistemes i Computadors de la Universitat Politècnica de València, junt amb tècnics de l’Ajuntament d’Algemesí avaluaran les necessitats de vigilància del municipi i treballaran en l’obtenció de la cartografia de la zona, així com de les bases de dades de cultius. Posteriorment, estudiaran quin tipus d’aeronau –dron- s’ajustaria més a les operacions de vigilància plantejades, així com l’equipament tècnic que hauria d’incorporar.

“En aquest cas, estem plantejant utilitzar drons equipats amb càmeres fotogràfiques i tèrmiques que transmetrien en temps real a una estació base de vigilància les imatges que vagen captant”, explica Israel Quintanilla, investigador del Departament d’Enginyeria Cartogràfica de la Universitat Politècnica de València.

“L’element clau per a aquest tipus d’operacions, serà establir un estudi de seguretat operacional que garantisca la gestió de les contingències en les activitats de vigilància a realitzar, de manera que es preserve la seguretat de l’entorn i les persones”, assegura Quinanilla.

Les primeres proves en camp està previst que es porten a partir del mes d’abril; el projecte té una duració total de sis mesos.

L’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha destacat que la videovigilància del terme municipal mitjançant drons “és una eina més que pot ajudar en la lluita contra els robatoris en el camp. En aquest cas serem pioners a explorar una nova via que esperem que servisca tant com efecte dissuasori per a evitar robatoris, com de suport a la policia local per a intervindre en cas de detectar un robatori”. L’alcaldessa s’ha mostrat partidària que l’Ajuntament ajude amb tots els mitjans als agricultors d’Algemesí perquè es puga evitar aquesta problemàtica dels robatoris en els camps.

“L’ús de drons per a videovigilància té un gran potencial i pensem que pot contribuir de manera molt notable a reduir els robatoris en els camps. El treball que comencem ara a Algemesí és un projecte pilot, que creiem podria estendre’s a qualsevol zona de la Comunitat Valenciana”, destaca Israel Quintanilla.

Junt amb el professor Quintanilla, en el projecte participa també Pedro Yuste, investigador del Departament d’Informàtica de Sistemes i Computadors (DISCA) de la Universitat Politècnica de València, així com altres investigadors de la UPV.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here