L’alcalde, Laura i Almudena aposten per unes falles «obertes» en la Crida més espectacular

0
385
Laura i Almudena mostren la clau de la ciutat als veïns
Laura i Almudena mostren la clau de la ciutat al món faller

IMG_4085

IMG_3964

El pàrroc de la Sagrada Família ha cantat l'Himne Regional
El pàrroc de la Sagrada Família ha cantat l’Himne Regional

IMG_3940

L'alcalde amb les falleres majors en la Crida
L’alcalde amb les falleres majors en la Crida

Les falleres majors d’Alzira Laura Gomar i Almudena Molina han apostat per unes les falles «obertes» per a gaudir-les «junts» en la espectacular Crida celebrada esta nit davant centenars de fallers i falleres que omplien de gom a gom les places del Carbó i del Sufragi.

Les dos reines locals han convidat a la gent a celebrar enguany, «més que mai», les falles donat que han sigut declarades Bé d’Interés Cultural (BIC) «primer pas per aconseguir la declaració de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO».

Des del balcó de l’Ajuntament i en mig d’una gran expectació les dos FM han dit als fallers que han de sentir-se «orgullosos», perquè «les falles representen el sentiment, tradició, artesania, cultura i passió de tot un poble».

Les falles són Alzira

L’alcalde d’Alzira Diego Gómez els ha entregat les claus a Laura i Almudena i ha manifestat, també que la festa «l’hem de fer junts i amb trellat, amb el consens per a entendre’ns tots, i així poder dir amb orgull que Alzira és Falles i les Falles són Alzira».

Durant la seua intervenció part dels assistents han xiulat, de forma intermitent, per protestar davant l’endarreriment del muntatge de les carpes falleres que ha decidit, enguany, l’equip de govern per causar, durant menys dies, les molèsties que pateix el trànsit rodat durant les falles.

Tant el «mapping» sobre la façana de l’Ajuntament com els cridaners moviments d’una trapecista penjada d’una tela, fent exercicis circenses, han merescut les nombroses ovacions dels espectadors que s’han oblidat del fred i de les ratxes de fort vent que hui ha patit la capital de la Ribera en una nit autènticament fallera i  hivernal.

Ninot indultats

La Plaça d’Alacant en monuments grans i la Plaça Major en infantil són les falles a les que pertanyen els ninots indultats del present exercici.

Pel que fa als llibrets; en format gran la guanyador ha sigut Plaça La Malva i en format menut, el de Sant Joan.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here