Els veïns de Benimodo augmenten un 60% les donacions de tèxtil usat

0
245

 

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD) que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda social al territori més proper, va recollir 1.963 kg de tèxtil usat a Benimodo al 2015, una xifra que representa un augment del 60% respecte l’any anterior (1.224 kg).

La Fundació hi té instal·lat un contenidor on la ciutadania hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals Humana dóna una segona vida.  La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. A la delegació de la Comunitat Valenciana, disposa de 600 contenidors que l’any passat van recollir 1.318 tones de tèxtil usat. A nivell global, la Fundació va recollir a Espanya 16.800 tones amb una plantilla de 420 treballadors, la qual cosa significa que genera una lloc de feina indefinit a temps complet per cada 40.000 kg.

“Afortunadament, cada cop hi ha més consciència dels beneficis ambientals i socials que representa la correcta gestió de residus tèxtils. Estem molt agraïts als ciutadans i ciutadanes per les seves donacions i volem que sàpiguen que darrera de cada contenidor hi ha un treball intens de preparació per a la reutilització, amb l’objectiu d’allargar la vida útil de les peces i donar una finalitat social a la roba usada”, afirma Salva Palacios Pardo, responsable de l’àrea de Recollida d’Humana a l’àrea de Llevant.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here