L’Alcúdia reclama a la Generalitat la implantació de cicles formatius

0
438

Ajuntament i Institut s’entrevisten amb la Directora General de Formació Professional per traslladar-li aquesta reivindicació històrica de l’Alcúdia

 Malgrat que l’Institut d’Ensenyament Secundària de l’Alcúdia va ser inaugurat fa més de 20 anys, aquest no imparteix cap cicle formatiu dels graus mitjà o superior, constituint una reivindicació històrica d’aquesta població. 

A més a més, l’Alcúdia és l’única població de més de 5000 habitants, de la Ribera, que té un Institut d’Ensenyament Secundari on no s’imparteix cap branca de formació professional, fet especialment cridaner en el context d’implicació en l’educació d’aquesta població i de la demanda de ma d’obra qualificada del nostre potent sector industrial metall-mecànic. 

Amb aquesta reivindicació baix del braç, l’alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, el primer tinent d’alcalde, Paco Sanz i la regidora d’Educació, Pilar Huertas, acompanyats del Cap d’Estudis de l’Institut dels Évols, Ferran Herrero, i el Secretari, Salvador Navasquillo, s’han entrevistat amb la Directora General de Formació Professional Marisa Sánchez. 

En la reunió els representants de l’Alcúdia han transmet aquesta reivindicació història i discriminació que ve patint la nostra població pel que fa a la implantació dels cicles formatius. 

En concret s’ha demanat que es posen en marxa, amb caràcter urgent, les obres necessàries per habilitar els terrenys disponibles a l’IES Èvols per a impartir el mòdul complet, en grau mitjà i superior, de fabricació mecànica, un cicle amb molt poca oferta en tot el País i que respondria a les necessitats del potent sector del metall local. 

Cal dir que l’Alcúdia té una gran tradició industrial especialment centrada en el sector del metall. És seu de grans empreses com ara Istobal, referent internacional en el sector del rentat de l’automòbil, però també d’altres industries mitjanes i menudes que destaquen en la construcció d’elements metàl·lics i en la fabricació de maquinària i components per a altres manufacturers. 

Igualment s’ha sol·licitat la implantació del cicle de grau superior d’educació física, el qual ja s’imparteix en grau mitjà en la veïna població (amb la meitat d’habitants) de Guadassuar i per al qual disposem de totes les instal·lacions que determina el marc legal vigent i, a més a més, té escassíssima oferta pública en la Comunitat Valenciana. 

La Directora General de Formació Professional s’ha manifestat atenta a les reivindicacions de l’Alcúdia i s’ha compromès a estudiar-les per a la seua implantació en el menor termini possible. Per la seua part Ajuntament i Institut elaboraran un projecte concret i es reuniran en les empreses del metall local per buscar la seua implicació en la formació professional.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here