12 propostes ecosocials per al nou govern / La Ribera en bici

0
301

Diverses organitzacions de l’educació, la sanitat, el món rural, ecologistes, feministes, altermundistes, animalistes, proalternatives energètiques, per les llibertats socials, etc. hem presentat al Congrés dels Diputats 12 propostes ecosocials que considerem irrenunciables perquè siguen recollides pels diferents partits en els seus pactes d’investidura o govern.

Parlem de propostes ecosocials perquè no es pot aconseguir la justícia social si alhora no s’és coherent amb la sostenibilitat ambiental. Perquè no es poden plantejar polítiques de creixement que s’obliden dels límits físics del nostre territori, del nostre planeta, o que seguisquen ignorant processos tan greus com el canvi climàtic.

Aquestes 12 propostes ecosocials, que sens dubte ajudaran a millorar molt les condicions de vida de tots/es, són les següents:

1. Derogació de la LOMCE i dels Decrets d’Universitat. Per noves lleis educatives des de la participació social.

2. Llei contra la violència masclista, que incloga tant la que exerceix la parella i ex-parella com les agressions sexuals i la tracta amb finalitats d’explotació sexual; que garantisca l’assistència i reparació de totes les dones que ho requerisquen independentment de la seua situació administrativa, sense que la denúncia siga pre-requisit per a l’accés als recursos, i que vaja acompanyada de polítiques d’equitat en tots els àmbits.

3. Crear una Vicepresidència de Sostenibilitat i un Ministeri de Medi Ambient que coordinen les diferents polítiques sectorials amb implicacions ambientals. Revisió de la normativa ambiental aprovada durant l’última legislatura.

4. Sanitat 100% pública, universal i de qualitat, on totes les persones tinguen els mateixos drets i la salut es contemple de forma transversal a totes les polítiques. Derogació del RDL 16/2012 i de totesles normes que permeten les privatitzacions en sanitat. Aposta per una política sanitària participativa, recuperació de tots els llocs de treball eliminats i del finançament furtat.

5. Adoptar decisions polítiques concretes i urgents que reduïsquen dràsticament la desigualtat, pobresa, exclusió social i privació material. Habitatge social i fi als desnonaments.

6. Derogació de la Llei Mordassa (L.O. de Protecció de la Seguretat Ciutadana) i de les reformes regressives del Codi Penal i de la Llei d’Enjudiciament Criminal. Pacte d’Estat per a defensar les nostres llibertats i amnistia a les persones sancionades per defensar els Drets Humans.

7. Aplicació a Espanya d’un impost a les transaccions financeres, que recapte fons per afrontar les conseqüències de les polítiques austericides, que dissuadisca de l’especulació financera i servisca per a avançar en l’eradicació dels paradisos fiscals. Creació d’una banca pública sobre la base de les entitats nacionalitzades, començant per Bankia, amb la qual desenvolupar unes polítiques econòmiques radicalment oposades a les actuals

8. Engegada d’una transició energètica que elimine progressivament els combustibles fòssils i l’energia nuclear cap a un model basat en l’estalvi, l’eficiència i les energies renovables, i que considere l’energia com un dret social bàsic.

9. Promoure un model dagricultura i alimentació sostenible mitjançant el foment de la producció i consum d’aliments locals i camperols a través de la compra pública en serveis públics, l’impuls de la producció ecològica per a aconseguir en 2020 el 30% de la superfície agrària útil i la prohibició dels cultius transgènics, a l’empara de la nova legislació europea.

10. Derogar les reformes laborals que han permès la pèrdua de drets laborals i una precarització de les persones treballadores.

11. Confecció d’una llei estatal l’objecte de la qual siga la defensa dels animals de manera compartida amb les entitats socials que treballen en aquest àmbit. Derogació de la llei de Tauromàquia i eliminació d’espectacles d’especial crueltat, com els de Tordesillas, Còria o Medinaceli.

12. Oposició als tractats de lliure comerç i inversió (TTIP, ZETA i TiSA) i l’establiment de normes internacionals de comerç vinculants que respecten els drets humans i els límits del planeta, promovent la cooperació dels pobles.

Les organitzacions signants són l‘Assemblea Feminista de Madrid, ATTAC, la Campaña #NoalTTIP, Ecologistes en Acció, les Plataformes en Defensa de la Sanitat Pública-Marea Blanca, la MareaVerda de Madrid, la Tortura No és Cultura, la Plataforma No Som Delit, la Plataforma per un Nou Model Energètic i la Plataforma Rural.

La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here