L’Alcúdia aprova els pressupostos de 2016 amb els vots del PSPV i Compromís

0
360

alcudia plenari febr 16Atenció a les persones, educació, ocupació i participació són els eixos principals dels pressuposts

Ahir dimarts es va aprovar amb els vots favorables de Compromís per l’Alcúdia i PSPV-PSOE, i el vot contrari del PP, els pressuposts per a 2016 de l’Ajuntament de l’Alcúdia. 

Per a l’Alcalde de l’Alcúdia, Andreu Salom, “el projecte de pressupostos per a 2016 té un principi inspirador: la transparència i dos grans objectius que són els que han regit l’elaboració d’aquesta proposta: Utilització estratègica dels recursos, incidint en sectors de caire social i cultural i unes finances equilibrades i sostenibles.” 

Paco Sanz, portaveu de Compromís per l’Alcúdia, destacà que “són uns pressuposts sense despeses innecessàries, posant el centre a les persones i prioritzant l’educació, l’atenció social i l’ocupació, amb un fort component de participació ciutadana”. 

Una de les principals novetats d’aquest pressupost és que contempla la realització de 6 inversions proposades i votades pels veïns a través dels pressuposts participatius. D’aquesta manera s’adaptaran les voreres per a l’accessibilitat, es donarà solució al túnel del col·legi Heretats baix del metro, s’habilitaran noves zones d’esbargiment de gossos, es remodelarà i millorarà el parc del riu Magre i la senda del riu, es posarà en marxa un banc de terres i es millorarà l’accessibilitat al pavelló esportiu. Igualment es donarà solució al pas de la CV-50 des de l’Institut  a la ronda. 

El nou Pla d’ocupació comptarà, inicialment, amb una partida amb un pressupost de 100.000 euros que anirà ampliant-se i que podrà donar treball a un centenar de persones al llarg de l’any. 

S’ha posat de manifest l’esforç realitzat durant la passada legislatura, que continuarà en aquesta, per reduir el deute, de manera que els diners destinats a interessos i amortització dels préstecs han disminuït, el que ha permès l’augment de les inversions municipals. 

L’atenció social és una de les prioritats per a l’Ajuntament de l’Alcúdia que destinarà en diverses partides 220.000 euros. I l’educació continua essent una de les apostes municipals que destina quasi un milió del pressupost a distintes partides relacionades amb l’educació.

 També ha augmentat en un 35% les ajudes i subvencions a les associacions, que per mig del Consell d’Entitats Ciutadanes, organisme de recent creació farà aquestes ajudes més transparents i objectives. 

Al llarg del plenari s’ha posat de manifest el que ha suposat per a l’Alcúdia el canvi de govern de la Generalitat Valenciana, que ha posat en marxa programes abans assumits exclusivament per l’Ajuntament, com Xarxa Llibres o el decret de lluita contra la pobresa energètica, per no parlar dels canvis en la política d’atenció a la dependència, al copagament farmacèutic o ortoprotèsic o el programa de construccions de nous centres escolars i supressió dels barracons. 

En la memòria de l’alcaldia es destaca que la utilització estratègica dels recursos en el projecte de pressupost per a 2016 s’ha realitzat d’acord amb les següents grans prioritats:

·        Atenció a les persones, especialment a les més vulnerables.

·        Reactivació econòmica i creació d’ocupació.

·        Fer que l’Ajuntament de L’Alcúdia funcione amb uns serveis de qualitat.

·        Que L’Alcúdia siga reconeguda com a ciutat de cultura, coneixement, creativitat i innovació.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here