L’alcalde ratifica als fallers les dades del 4 i 11 de març per al muntatge de les carpes

1
525
IMG_3644
Els dirigents fallers en l’Assemblea Ciutadana
L'alcalde Diego Gómez durant la seua resposta
L’alcalde Diego Gómez durant la seua resposta

IMG_3645Una quinzena de presidents de comissions falleres ha reclamat a l’equip de govern esta vesprada, durant l’Assemblea Ciutadana, que autoritze el muntatge de totes les carpes el pròxim dia 4 de març, davant els perjudicis que els causarà instal.lar-es una setmana més tard. Perjudicis que s’han bassat, principalment, «davant l’incompliment del contracte» amb les empreses encarregades, en el seu dia, del muntatge. El president de la falla Sagrada Família, Ignacio Ortega, que ha fet de portaveu explicava en l’assemblea que «tots els fallers no caben en els casals i els obliga a estar a l’intempèrie» i ha lamentat que el govern local «no» haja contestat a la carta emesa, recentment, per la Junta Local Fallera.

Fallers i veïns antifallers

La mesura d’endarrerir la presència de les carpes als carrers d’Alzira entenen els dirigents de les comissions que «afavorix als veïns antifallers i perjudica a tots els fallers». A més han desmentit que la seua intenció fora xiular a l’alcalde el pròxim dissabte durant la Crida.

Per la seua part la primera autoritat local, Diego Gómez, els ha explicat que «respeta» el seu dret a expresar-se com consideren oportú i ha ratificat les dades del 4 de març per a les tres falles que no obstaculitzen el tràfic, mentre la resta deuran montar-les l’11 de març tal i com explicaren membres de l’equip de govern als presidents de les 35 comissions falleres el passat 8 de febrer. Gómez ha recordat que l’ajuntament ha aprovat un bon nombre de festes al carrer demanades per les diferents falles i ha lamentat que contractaren els treballs de muntatge abans de conèixer les dades oficials decidides per l’ajuntament.

Compatibilitzar

L’alcalde ha insistit en que el muntatge de les carpes «s’ha de compatibilitzar amb altres serveis als veïns i el normal funcionament de les botigues, per tal que uns no perjudiquen a altres».

A preguntes d’un veí va ratificar que la partida destinada a la JLF ascendix a 120.000 euros que s’incrementarà en uns 15.000€ més enfer-se càrrec el consistori de la disparada de les cinc mascletaes programades per al pròxim mes de març.

Increment de la subvenció

Per la seua part la regidora de Festes, Isabel Aguilar, revelà l’increment de 9.000 a 10.000 euros de subvenció a les 16 falles que careixen de cau faller el que significarà «un repartiment superior als 600€ per a cadascuna». A més el pressupost municipal ha destinat una partida inicial de 1.000 euros davant la possibilitat que les falles siguen declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Per la seua part el regidor del PP Enrique Lahuerta ha fet palés que la decissió d’endarreriment la instal.lació de les carpes procedeix de l’equip de govern i no de la resta de la corporació; «nosaltres som partidaris de negociar» ha afegit Lahuerta.

Segons ha pogut conèixer Riberaexpress els últims dies s’han resolt les peticions de dos comissions falleres; d’una banda la procedent de la Plaça Major que demanava el vallat una zona próxima a la carpa per a la seguretat dels xiquets i xiquetes i d’altra la de Caputxins, al cedir-li l’Ajuntament l’antic Magatzem de Cucó.

Solucions individuals

Un destacat membre de la Junta Local Fallera ha indicat a este mitjà de comunicació que el camí per resoldre el problema sorgit és el de estudiar cada cas «de manera individual» com s’ha fet en les falles abans esmentades, en entendre que «el diàleg» és la millor fòrmula per resoldre els conflictes.

Una de les alternatives que proposen alguns fallers perquè les carpes afecten el menys possible al tràfic passa per llevar-les de les vies amb més intensitat de vehicles per ubicar-les en carrers poc transitats.

Riberaexpress

1 Comentario

  1. Al margen del derecho y la libertad que tienen los presidentes para expresar sus criticas en la forma y lugar que estimen oportuno, en mi opinión, en la forma y en el fondo se han equivocado y mas aun, si se escucha alguna expresión muy poco afortunada, como que el equipo de gobierno, digase el alcalde,“afavorix als veïns antifallers i perjudica a tots els fallers». Esto es un error imperdonable, porque está indicando, como dicen algunos presidentes, que el alcalde o Compromis, están en contra de las fallas. Parece que ahora ya no se acuerdan cuando Compromis ha votado a favor del presupuesto munucipal del PP, si se incrementaban las dotaciones económicas. La memoria sirve para todo. Otra cosa es el que el nuevo gobierno pretende ir corrigiendo los abusos que se cometen y que yo sepa, nunca la organización de las fallas han planteado medidas propias serias para corregir los abusos. La libertad de expresión es sagrada pero el sentido común y la responsabilidad sobre los hechos tambien. Si se dejan manipular por algunos comentarios realizados bajo cuerda por algún concejal, es su problema, pero demuestran poco control de lo que tienen entre manos y se dejan arrastrar por los que mas gritan. Saludos solidarios

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here