La VI edició de la Ruta dels Monestirs va culminar a la Murta amb una gran participació

0
423
Els excursionistes en la Murta
Els excursionistes en la Murta
Moment de recuperar forces
Moment de recuperar forces
Un alt en el camí
Un alt en el camí

Ruta Monestirs Murta feb Fin

Este cap de setmana ha finalitzat la setena edició de la Ruta dels Monestirs – el Pas del Pobre, que va començar el passat 18 d’octubre 2015 en la ciutat de Gandia, i al llarg de cinc etapes dominicals, els excursionistes que han participat han visitat els cinc monestirs que la integren i han recorregut a peu diferents pobles de la Safor, la Vall d’Albaida i la Ribera Alta. Unes jornades organitzades per la Regidoria de Patrimoni Cultural i Turisme de l’Ajuntament d’Alzira en col·laboració amb el Patronat Provincial de Turisme València Terra i Mar i els ajuntaments que la integren, a més de la família Trenor, la Fundació Jaume II i el Grup Senderista Baladre d’Alzira. Unes jornades que permeten acostar-nos al patrimoni cultural i natural d’estes comarques.
El diumenge es va fer l’última etapa entre el Paratge Natural Municipal de la Casella i Alzira. Els participants es concentraren en l’aparcament de la Casella, on començaren l’excursió, que després d’un breu caminar pel cara-sol de la Casella, començà l’ascensió pel tram del Pas del Pobre que enllaça la Vall de la Casella amb la Vall de la Murta.

Una vegada coronada, des del coll que dividix les dos valls, un breu descans per aprofitar i disfrutar del paisatge, des d’on es divisen els dos cenobis, el de Santa Maria d’Aigües Vives i el de la Mare de Déu de la Murta. El descens pel frondós sender del Pas del Pobre conduïx a les ruïnes del monestir, on després de l’esmorzar, els tècnics del MUMA, Pedro Benedito i Agustí Ferrer, guiaren els excursionistes i els mostraren les peculiaritats naturals, històriques i arquitectòniques del paratge, del monestir, així com dels altres valors ecoturístics de l’entorn.
En la visita, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural i Turisme, Isabel Aguilar, manifestaren el seu interés per recuperar els béns culturals i naturals que fan que el Paratge de la Murta siga un dels llocs més valuosos de la Comunitat Valenciana i molt apreciat, tal com podia apreciar-se per la quantitat de visitants que participaven en la Ruta dels Monestirs, com d’un considerable nombre de famílies i grups d’excursionistes que havien acudit a passar el dia en el Paratge.

Finalitzada la visita, reprengueren la marxa cap a Alzira, on arribaren després del dinar de germanor, on un grup de tambors i timbals de la banda de la Junta de Germandats i Confraries de la Setmana Santa, els reberen amb toc d’exhibició de la Tamborada. L’esmentat grup acompanyà els excursionistes obrint la marxa en el seu recorregut pels carrers d’Alzira fins al MUMA, on van ser acomiadats entre aplaudiments de felicitació i agraïment.
Ja en el MUMA, es va projectar un audiovisual elaborat per Marisela Gisbert, en què es feia un recordatori de les quatre etapes precedents. En finalitzar s’entregaren les credencials amb els corresponents segells que, al llarg de les etapes, havien sigut arreplegats en els diferents municipis i monestirs visitats, per a rebre posteriorment el certificat que acredita la participació en esta setena edició, la qual va ser clausurada per l’alcalde, la regidora de Patrimoni Cultural i l’alcaldessa de la Barraca d’Aigües Vives, Vero Almúnia, que ha estat present en les cinc etapes.

Alzira, 22 de febrer de 2016

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here