Camí Vell, Mobles Alfonso i Xamfrà guardonats en la VIII Setmana de l’Economia d’Alzira

1
370
Els guardonats de la VIII Setmana Econòmica
Els guardonats de la VIII Setmana Econòmica

IMG_3139

IMG_3113

IMG_3102

IMG_3199

El Restaurant Camí Vell, Mobles Alfonso i el laboratori dental Xamfrà han sigut premiats esta nit dins la VIII Setmana de l’Economia d’Alzira en una vetlada econòmica presidida pel conseller d’Hisenda Vicent Soler i a la que han assistit també la directora general d’Intercional Mónica Cucarella, l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez i dirigents de l’Associació Empresarial Alzira.

El secretari de l’Associació Empresarial Alzira, Pedro Andrés, ha resaltat que el sector agroalimentari «és prioritari per al futur econòmic d’esta comarca» i al mateix temps ha tornat a reivindicar «millores» en les infraestructures i en els accessos d’Alzira, així com «l’alliberament» del peatge de l’AP-7 i la seua conexió amb la capital de la Ribera per «eliminar els embussos de tràfic» que pateix especialment el polígon industrial de la carretera d’Albalat.

Autoocupació

Per la seua part la primera autoritat local apostà per aprofundir en la idea de «l’auto-ocupació i anar més enllà de les bolses de contractació». Al pressupost del 2017 anuncià que el consistori «incentivarà la contractació i la nova ocupació en les xicotetes i mitjanes empreses de la nostra ciutat· A més dels contractes «a temps parcials o complet que faciliten la incorporació definitiva dels treballadors i treballadores a l’empresa d’origen».

Foro de debat
Gómez es mostrà partidari de «la solidaritat social», així «els impostos i aportacions dels nostres conciutadans han de revertir en la creació d’ocupació». I afegí que l’accés a un lloc de treball «és responsabilitat dels polítics, dels sindicats i dels empresaris. Busquem alternatives, construïm ponts i no torres aïllades. Tots i totes volem la millora de l’economia i el comerç dels nostre poble, de la nostra comarca i del nostre País». Considera que cal «aprofundir en la creació d’un “foro” de debat i consell per a desenvolupar estratègies de creixement de sectors tant importants com l’agroalimentari, el turístic, l’hoteleria, les arts gràfiques o el disseny en el món de les falles» I culminà la seua intervenció manifestant la seua intenció de «reforçar» els contactes i la col·laboració amb institucions de recerca i suport com la Universitat de València o el Centre de Desenvolupament Turístic.

Un nou mòdul de FP

El regidor de Promoció Econòmica i Recursos Humans Ivan Martinez, recollint les peticions dels empresaris els assegurà que l’Ajuntament ha reivindicat a la Generalitat, «un nou mòdul de FP de tècnic en indústria agroalimentària». A més recordà que «després d’un temps sense haver-se donat, hem donat ajudes als nous autònoms (EMPRÉN) i hem participat activament en aquelles trobades i jornades més importants: Focus Innova o ara amb la Setmana de l’Economia. Continuem oferint més cursos de formació des d’IDEA.

Però Martinez es mostrà partidar d’anar més enllà;» Com fomentar la qualitat, l’I+D+I, la formació, com aconseguir uns sous més justos per a totes i tots, més serveis als autònoms, com potenciar determinats sectors que necessiten l’impuls d’allò públic, etc. Només els podrem abastir i aconseguir si els concretem, si els donem forma, si fixem uns punts en comú, uns objectius possibles, negociant amb altres sectors de la ciutadania».

Riberaexpress

1 Comentario

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here