La Lira de Carcaixent actuarà el 12 de març a la Sagrada Família de Barcelona

0
522
Sagrada Família de Barcelona
Sagrada Família de Barcelona

El concert serà el 12 de març i s’interpretarà “El gaudir del Geni”, peça dedicada a Antoni Gaudí

El proper 12 de març la Lira de Carcaixent realitzarà un concert únic a la Sagrada Família de Barcelona on interpretarà la peça “Sinfonía número 3”, del compositor Ferrer Ferran, també anomenada “El Gaudir del Geni” i que està inspirada en Antoni Gaudí arquitecte de la Sagrada Família.

La peça que s’interpretarà el 12 de març és la mateixa amb la que la Lira Carcaxentina va guanyar el passat mes de maig el  Primer Premi i la Menció d’Honor de la secció especial del XXXIX Certamen Provincial de Bandes de Música, que organitza la Diputació de Valencia. Este va ser el punt de partida per a que el Patronat d’Obres de la Sagrada Família s’interessara per la banda de música de Carcaixent i per la peça interpretada, estretament vinculada a l’arquitecte català i la seua principal obra arquitectònica.

Segons han explicat des de la Lira Carcaixentina, la possibilitat d’actuar en la Sagrada Família ha sigut un llarg procés en el que han intervingut la pròpia Societat Musical, l’Ajuntament de Carcaixent i persones pròximes al Patronat d’Obres de la basílica. És important destacar que el concert de la Lira serà una circumstància excepcional, ja que la Sagrada Família no sol acollir esdeveniments d’este tipus.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent, ha volgut remarcar que el concert en Barcelona és una oportunitat única per a la música de Carcaixent i que la reafirma com una de les millors bandes actualment del panorama musical. A més, també ha destacat que el concert reforça de manera immillorable la commemoració del centenari de Carcaixent com a ciutat i, especialment, la celebració de la Fira Modernista al mes de juny, ja que Gaudí és el màxim exponent de l’arquitectura modernista a principis del s.XX.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here