Bravo (CCOO):»Cal incrementar la presió fiscal i la lluita contra el frau per «finançar» la Seguretat Social

0
306
Carlos Bravo en la Casa de la Cultura
Carlos Bravo en la Casa de la Cultura

El secretari

Bravo manifestà que la S. Social requerix finançament adicional
Bravo manifestà que la S. Social requerix finançament adicional

confederal de Protecció Social i Polítiques Públiques de CCOO, Carlos Bravo, va explicar amb tota sort de detalls el present i el futur del sistema de la Seguretat Social a Espanya en la 3ª jornada de la VIII Setmana de l’Economia d’Alzira.

Bravo es mostrà partidari d’incrementar les polítiques «contra el frau» així com d’augmentar la presió fiscal que «en Espanya és menor que en la majoria de països europeus», perquè es puga finançar «adicionalment» la Seguretat Social. «Dels recursos que pugam obtindre dependrà el grau de protecció social, donat que els salaris espanyols són inferiors als europeus» indicà el sindicalista de CCOO.

A l’Estat Espanyol hi han censats actualment 9,5 milions de pensionistes en una població de 47 milions d’habitants, però les previsions de l’INE apunten que en el 2050 els pensionistes sumaran 1,5 milions mentre la població haurà baixat als 45 milions d’habitants.

Bravo ha revelat que el risc de pobresa ha augmentat en totes les edats «llevat dels pensionistes que són els que millor soporten la pobresa». La pensió que cobren els jubilats espanyols també és prou inferior a la de molts països europeus; així els autònoms percibeixen de la Seguretat Social quan es jubilan 612 euros de mitjana davant els 967€ dels jubilats del Règim General.

Per al dirigent de CCOO els autònoms deurien tindre «idèntica» protecció a la resta, ara bé significà que «deurien cotitzar més els que més guanyen». A preguntes del públic assistent Bravo contestà que el sistema privat de pensions «mai pot sustituir» el sistema públic de pensions. A la conferència va assistir el secretari general de CCOO-PV Paco Molina.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here