Amnistia reclama al Govern «un lloc segur» per a les persones refugiades

0
316

AMNISTIA INTErnacionalLa inacció dels governs i la manca de solidaritat internacional estan condemnant milers de persones, que es veuen obligades a fugir de les seues llars degut als conflictes, a arriscar les seues vides. En 2015 vam ésser testimonis de l’intolerable patiment de persones refugiades degut a la indiferència de tots els governs.

En 2015, almenys 5.933 persones varen morir en la mar buscant una vida millor. En el mar Egeu, el 30% de qui va morir eren infants.

Davant aquesta situació, davant aquesta crisi humanitària sense precedents, hi ha persones especialment vulnerables: Les dones refugiades pateixen violència i discriminació. El risc és encara major si es troben soles i han de treure endavant els seus fills i filles en condicions de total inseguretat i pobresa.

Aquest és el cas de les dones refugiades sirianes en el Líban, el país amb més refugiats per càpita del món, que acull un milió de persones que ha fugit de Síria, on més de la meitat són infants i on el 20 % de les famílies refugiades sirianes venen encapçalades per una dona. Algunes són vídues, altres estan separades o els seus marits romangueren a Síria o estan detinguts o desapareguts. Aquestes dones, a més, s’enfronten a abusos i asetjament sexual.

El reassentament i altres vies d’admissió humanitària permetrien a aquestes persones viatjar d’una manera legal i segura a un nou país on poder reconstruir les seues vides.

En 2016 demamem que aquests viatges envers la mort i l’horror es reemplacen per viatges segurs i legals cap a l’esperança.

Per aquest motiu, Amnistia Internacional llança, en aquest sentit, en el seu espai d’activisme (www.actuaconamnistia.org), una ciberacció dirigida al Govern espanyol, en la qual t’invitem a participar.

 

 

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here