Alcúdia organitza un taller per a previndre la violència masclista en alumnes d’ESO

0
396

alcudia taller viol masclista“Amor no m’estimes tant, estima’m millor” ha sigut el títol del taller 

Durant el mes de gener, l’alumnat de 3er d’ESO de l’Alcúdia va realitzar el taller “Amor no m’estimes tant, estima’m millor” amb l’objectiu de previndre la violència masclista entre els més joves. Durant les 4 sessions que va durar aquesta activitat, es van treballat conceptes com el sexe, el gènere i el patriarcat, el llenguatge no sexista, l’expressió d’emocions diferents en xics i xiques i s’ha explicat què és la violència de gènere, com s’estableix en la relació de parella i recursos que tenen al seu entorn per tal de demanar ajuda.

 

Donat que les famílies tenen un paper important en la detecció i prevenció de situacions de violència de gènere, i per tal de completar l’activitat que va realitzar l’alumnat, ahir de vesprada a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia, es va fer la sessió del taller dirigida a les famílies.

 

Segons Anna Pérez, regidora d’Igualtat  de l’Ajuntament de l’Alcúdia, cal seguir treballant en aquest tipus d’activitats ja que la coeducació és necessària per tal de fomentar per tal de fomentar relacions més realistes i equitatives entre la joventut relacions més realistes i equitatives entre la joventut.

 

Les psicòlogues especialitzades en la matèria Mari Cruz Pla Milán, Vicen Alonso Balbastre i Alma Tornero Castelló, a través d’una xerrada molt interactiva i dinàmica, van estar explicant totes les activitats que s’havien estat treballant amb l’alumnat, així com les diferents reflexions que sorgien a partir d’aquestes. A més, les famílies han pogut compartir amb elles les seues pròpies experiència i la preocupació que tenen a l’hora d’enfrontar-se a determinats tipus d’actituds masclistes entre els més joves.

 

Un taller molt enriquidor a l’hora que necessari ja que, en els últims anys, la violència masclista en parelles joves lluny d’eradicar-se va en augment, acompanyada d’un increment en les actituds sexistes en la població adolescent. A més, el maneig dels joves, tant xiques com xics, de les noves tecnologies les converteixen en un fort comandament de control en les seues relacions.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here