Martinez: «Cal potenciar a la comarca el sector agroalimentari i la qualitat en els serveis»

0
412
Ivan Martinez en IDEA
Ivan Martinez en IDEA

IMG_2268Setmana Economia Febrer 16

La VIII Setmana de l’Economia, que arranca hui a Alzira, pretén «obrir finestres» i establir «nous contactes» que deuen conduir a la Ribera a «potenciar» el sector agroalimentari i apostar per «la qualitat» en els serveis amb l’objectiu de «millorar l’estabilitat en el treball i els sous» segons el responsable de Promoció Econòmica d’Alzira Ivan Martinez

Martinez opina que les administracions deuen «prioritzar» les «tendències dèbils» que s’aprecien en esta comarca; és el cas del sector agroalimentari davant les 100.000 hectàrees de cultius existents. Al voltant d’ell, considera el tinent alcalde alzireny es deu de potenciar el teixit industrial, junt el de servicis que en este cas es mostra partidari d’apostar per «qualitat».

Més formació

Així reivindica a l’administració que faça «un esforç»  en formació creant places públiques de tècnic agrícola i ficant en marxa altra escola d’hostaleria que funcione junt la de Cullera. La Mancomunitat de la Ribera Alta i el Consorci de la Ribera deurien treballar en esta línia segons Martinez per tindre «un objectiu comú que ens permetria tirar endavant».

Davant l’elevat percentatge d’aturats que patix la Ribera el regidor local visualitza dos problemes estructurals; d’una banda una gran quantitat de mà d’obra estacional produïda per la caiguda de la construcció. En este aspecte advertix que els serveis «consumixen molta mà d’obra temporal i poc qualificada i no s’han generat mecanismes per absorbir-la».

Polítiques públiques expansives

I d’altra banda el sector públic no aposta per altre model econòmic i en este aspecte «les polítiques dels últims governs han agreujat la situació perquè han provocat que les gran empreses incrementen els beneficis en un mercat laboral sense drets i amb escàs salari».

Un sector públic que en lloc de «tirar del carro ha enfonçat el privat davant la falta de finançament». Per a Ivan Martinez deu ser l’encarregat «d’encapçalar la recuperació apostant per una economia verda i sostenible i per polítiques públiques expansives, a més d’altra política fiscal». El responsable de Promoció Econòmica d’Alzira advertix que amb un govern en el que estiga el PP i Ciudadanos «no millorarà esta situació».

I pel que fa al seu departament el que està fent en esta legislatura és «potenciar la contractació pública» i «ajudar» a les xicotetes i mitjanes empreses locals, a més d’oferir plataformes com la Setmana de l’Economia, els Premis Coworking i els monogràfics IDEA entre d’altres.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here