CCOO reclama a la Generalitat que «done els primers passos» per revertir l’Hospital d’Alzira

0
313

Hospital CCOO s. sindicalCCOO li ha traslladat al Comissionat de La Ribera la necessitat de que la Conselleria de Sanitat comence a adoptar decisions en la gestió directa del personal que treballa per a la UTE per anar realitzant una transició progressiva de la gestió privada a la pública. Si els responsables de la Conselleria de Sanitat acompleixen la seua promesa de no prorrogar la gestió de la Sanitat del Departament de La Ribera i que a partir de l’1 de Març de 2018 passa a gestionar-la directament de l’Administració, tindrien que anar prenent mesures, per a que estiguen fet tots els canvis abans d’eixa data.

Pla de reversió

En ares a la transparència de la que fa gala el nou Govern Valencià i en este cas la Conselleria de Sanitat, caldria conèixer quines són les actuacions que tenen previst realitzar per a recuperar la gestió de la sanitat del Departament de La Ribera. CCOO considera que en els 8 mesos que porta funcionant la nova Conselleria de Sanitat, ja hauria de tindre confeccionant un pla de reversió per a aplicar en els 2 anys que queden fins a Març de 2018; o es que Alberto de Rosa, antic Director General i ara Conseller Delegat del Grup Empresarial Ribera-Salud, ja ha pactat amb algun responsable polític la continuïtat de la Concessió Administrativa?

CCOO demana a la Conselleria de Sanitat i al Comissionat del departament de La Ribera que comencen a donar-se els primers passos, per a que siga creïble el compromís de l’actual Govern Valencià de que van revertir a gestió directa totes les Concessions Administratives, i creguem necessari que:  Es deixen d’amortitzar places vacants del Personal de la Conselleria de Sanitat.  Es convoquen Concursos de Trasllats, Consursos-Oposició, Resultes… de forma que paulatinament vaja augmentat la plantilla de Personal Estatutari i disminuint el Personal Laboral, que té unes condicions laborals més desfavorables. D’esta forma aniria quedant menys Personal Laboral per a absorbir per la Conselleria de Sanitat.  Es promocione que els llocs de treball de Coordinadors/Coordinadores dels diferents Centres de Salut i Serveis siguen ocupats per Personal de la Conselleria de Sanitat. Que el Comissionat de La Ribera participe directament en el procés selectiu d’estos responsables, com a garant de que es un procés amb transparència, igualtat, mèrit i capacitat.

Borsa de treball

 Es cree una Borsa de Treball per a que les contractacions siguen transparents i amb participació sindical i no continuen realitzant-se per afinitat amb els responsables de l’empresa gestora i sense cap control.  Es revisen les plantilles de tot el personal i les càrregues de treball al Departament de La Ribera, comparant en altres departaments.  S’ augmente el percentatge de substitució del personal, ja que últimament l’ interès economicisme de l’empresa, ha fet que les substitucions hagen disminuït molt. CCOO exigeix al Comissionat de La Ribera i a la Conselleria de Sanitat que planifiquen la reversió de la Concessió Administrativa, per acabar amb la discriminació que patim en esta comarca des de l’any 1999 i la pose en marxa gradualment, per a que estiga finalitzada en 2018.

Àngels López García-Antón Delegada de Sanitat de CCOO

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here