El Museu de la Festa acollirà la presentació dels cartells de «La indumentària valenciana»

0
395

ALGEMESI museu festa expoL’Ajuntament d’Algemesí, a través de l’Agència de Promoció del Valencià i juntament amb la Diputació de València, ha organitzat un acte de presentació de cartells amb lèxic de la indumentària valenciana.

El divendres 12 de febrer a les 19.30 hores, el Museu de la Festa acollirà l’acte de presentació que comptarà amb Imma Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de Valencià. Ella serà l’encarregada d’explicar el procés de creació del dos cartells de la indumentària valenciana del segle XVIII. Tot seguit, Berca Grup de Danses farà una desfilada amb vestimenta de distintes èpoques i Algadins Grup de Danses interpretarà peces tradicionals valencianes.

La Unitat de Normalització Lingüística, amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny de València, llança diferents campanyes de divulgació de vocabularis en distints àmbits. En aquest cas, els cartells van adreçats a les festes de les falles i, també, a altres manifestacions que usen les mateixes formes de vestir.

Adrià Vidal és l’autor del cartells de la indumentària, guanyador del concurs d’idees que convoquen conjuntament la Unitat de Normalització i l’Escola d’Art. Entren dins d’una sèrie que davall el títol de “Festes tot l’any” pretén divulgar els vocabularis del món de la festa.

En l’acte es repartiran cartells als assistents, els quals podran gaudir de l’actuació en directe de dos grups de dansa algemesinencs, Berca i Algadins, que els delectaran amb la seua actuació.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here