El muntatge de les carpes genera conflictes entre l’ajuntament i algunes falles d’Alzira

1
435
Celebració del Dia del Porc
Celebració del Dia del Porc
En esta plaça instal.la la carpa Caputxins
En esta plaça instal.la la carpa Caputxins

La filosofia del nou equip de govern d’Alzira d’intentar conciliar la festa de les falles amb el descans dels veïns està genera algun que altre conflicte. Així l’ajuntament ha retardat enguany el muntatge de les carpes als carrers i places de la ciutat perquè generen les menors molèsties possibles a vianants i sobre tot al trànsit rodat.

A partir de les tres de la vesprada del divendres 4 de març podran montar les carpes aquelles comissions que s’intal.len en algunes de les places de la ciutat. Mentre la resta, que ocupa els carrers podrà fer-ho a partir del següent divendres dia 11.

Tot i això la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Garés ha explicat a Riberaexpress que a partir d’esta setmana «estem autoritzant» totes aquelles activitats festives que ocupen els carrers només durant el cap de setmana».

La polèmica ha sorgit amb la falla Caputxins que instal.la la seua carpa en la plaça Maria Milagrosa, però enguany no podrà fer-ho fins el dia 11 en considerar les autoritats municipals que «és un aparcament públic que utilitzen els usuaris del centre de salut».

Muntatge endarrerit

Els fallers de Caputxins consideren que montant la carpa el dia 11 apenes podran disfrutar-la «en tardar quatre o cinc dies» donat que són ells els encarregats d’instalar-la fora de les hores de treball. El seu casal només té cabuda per a una trentena de fallers i falleres mentre esta tradicional comissió, que data de l’any 1943, conta amb un cens d’uns 150 fallers.

Una de les activitats més característiques que organitza és el Dia del Porc que forma part de la seua setmana gastronòmica. Des de la falla entenen les «molèsties» que causen al eliminar el pàrking però expliquen que les activitats que programen en la carpa no afecten sols a la falla «sinò també a tot el barri».

A més hi ha malestar en altres comissions falleres perquè les dades de muntatge facilitades, en principi, pel consistori han sigut «endarrerides» en la última reunió. Un membre de la JLF ha lamentat «la falta de diàleg» en entendre que analitzant «cas per cas» s’haguera evitat esta polèmica en la majoria dels casos.

Sembla que hi ha programada altra reunió de la Junta Local Fallera amb les autoritats municipals per apropar postures i donar una solució definitiva més satisfactòria a esta problemàtica.

Riberaexpress

1 Comentario

  1. Hi han moltes falles que amb el seu casal faller tenen lloc més que suficient per a no molestar al veïnat. El poble no es només dels fallers!!!

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here