Brigades contra la processionària i coordinació en la lluita contra la mosca negra

1
352
Julià Àlvaro davant els mitjans de comunicació
Julià Àlvaro ahir al llit del Xúquer

La conselleria de Medi Ambient enviarà el dilluns de la pròxima setmana les brigades de Vaersa a combatre la plaga de la processionària en les proximitats de les zones urbanes,  segons anuncià ahir el Secretari Autonòmic Julià Àlvaro durant la seua visita a Alzira.

Qüestion de caire «administratiu» segons el representant del Consell són les que han impedit que les brigades estigueren actuant «en el moment de generar-se esta alarma social», precisà.

Àlvaro li va llevar importància a esta plaga que este hivern ha sorgit amb més força que els anteriors als pinars gràcies a les elevades temperatures. Una plaga que al seu juí no representa «cap risc» encara que reconegué les «molèsties» que està causant a la ciutadania.

Fins i tot el dirigent de Medi Ambient assegurà que «no és preocupant» donat que els pins estan «habituats» a patir estes plagues i inclòs a «sobreviure-les»encara que si alguns d’ells moren, advertix que «no és deu preocupar» perquè a la Comunitat Valenciana «hi han zones sobrepoblades» i simplement suposarà «una depuració natural del nostre ecosistema».

El mosquit tigre i la mosca negra a càrrec dels ajuntaments

Pel que fa a la lluita contra la mosca negra i el mosquit tigre, Julià Àlvaro explicà que la competència pertany als ajuntaments, tot i que la Generalitat «els donarà el seu suport».

Serà un suport que es limitarà a ficar en marxa «programes d’informació i coordinació amb els ajuntaments, les mancomunitats i les diputacions». I a més constatà que les mesures contra la proliferació d’estos insectes les tenen que aplicar «els veïns en els seus domicilis» i ficà com  exemple que l’acumulació d’aigua en els jardins domèstics «pot convertir-se en un focus».

1 Comentario

 1. Antaño era el Ayuntamiento como corporación local quien resolvía la cuestión del tratamiento de las plagas de tratamiento complejo y riesgo de propagación elevado; como la procesionaria. Ahora con la nueva línea política se desentienden.
  Cuando los centros educativos han comunicado la necesidad de medidas para el control de la propagación de este tipo de plagas infestantes, ahora la corporación local manifiesta su desentendimiento.
  Ello provocará, no solo riesgo en los niños, la parte más sensible de la sociedad, sino en la infestación, a medio plazo, de zonas de alto valor paisajístico como es el caso de la montañeta de San Salvador, la Murta o la Casella.
  Es lamentable haber cambiado la línea política del Ayuntamiento para encontrarnos con una dejadez de funciones en cuestiones fundamentales como el control de plagas infestantes a nivel local.
  Con esto no pretendo promover sino el control ecológico con predadores de estos insectos, la adecuación poblacional de especies y otras medidas respetuosas. No la dejadez y la inanición.
  Pero, tras consultar, la sensación es que la corporación local se desentiende del problema que parece importarle un pimiento.
  ¿Esta es la nueva política?. Pues si esta es la nueva casi prefiero volver a la antigua.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here