Alzira no gaudirà d’una extensió universitària segons el rector de la Universitat de València

0
300
Morcillo visità el MUMA i mencionà la destacada història d'Alzira
Morcillo reconegué la destacada història d’Alzira

Alzira va perdre el tren de les extensions universitàries fa més de 20 anys quan Gandia, i Ontinyent foren més afortunades i aconseguiren modestos campus en estes capitals comarcals.

Els últims governs locals ho han intentat però, per unes coses o per altres, la Ribera s’ha quedat fora d’aquells intents de descentralització dels estudis universitaris.

A més la crisi econòmia ha constituït un obstacle més com ho demostra la diplomàtica  negativa de l’actual rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, durant la seua visita a Alzira per signar un conveni de col.laboració amb l’Ajuntament. El actual alcalde Diego Gómez també ha fet la petició per tal d’aconseguir ser una de les seus de la universitat pública valenciana que es troba entre les 400 millors del món.

El model de les extensions universitàries que es va desenvolupar durant dècades «no és ara un bon model», explicà Morcillo qui considera que actualment «és més important apropar la cultura i la ciència a la ciutadania que desenvolupar un grau». El rector va afegir, desp´res de signar en el Llibre d’Honor d’Alzira,  que «resulta més fàcil que els estudiants viatgen a València que reconstruir un campus en miniatura». Un model que perseguix una universitat «més forta» que pretén «fomentar» la col.laboració amb la resta de ciutats mitjançant convenis que «promocionen la investigació i l’apropament amb cursos i activitats».

Es per aixó que l’actual alcalde d’Alzira ha dirigit tots els seus esforços a «recuperar les relacions amb la universitat pública dins dels paràmetres de la Universitat de València».

Així Alzira, al menys és seu d’altra universitat de caràcter públic com la Universitat Nacional a Distància (UNED) que compartix amb València, també conta amb una extensió de la privada Universitat Catòlica Sant Vicent Màrtir de Valéncia, a la que s’afegirà el pròxim curs altra privada com la Universitat Florida.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here