La Universitat i l’Ajuntament editaran l’any 2018 el Gran Llibre de la Història d’Alzira

0
425
E.Morcillo, J. Hemosilla, A. Lairón i D. Gómez
E.Morcillo, J. Hemosilla, A. Lairón i D. Gómez

La Història i la Geografía d’Alzira estaran recollides en dos volúmens que seran editats l’any 2018, a conseqüència de la tasca conjunta que faran la degana de la Facultat de Geografia i Hisòria Esther Alba i l’Arxiver Municipal Aurelià Lairón.

Este treball conjunt l’han anunciat hui el rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo i l’alcalde d’Alzira Diego Gómez en el saló noble de la capital de la Ribera. Tots dos han signat un conveni de col.laboració; el primer és l’addenda al conveni marc de col·laboració de data 1 de febrer de 2011. Este conveni suposa que la Universitat oferirà a la ciutat d’Alzira conferències, cursos per a persones majors, possibilitat de celebració d’actes culturals, investigació i recerca, entre d’altres. Mentre el segon conveni tracta sobre la col·laboració per a la realització d’investigació, que es materialitzarà en el llibre Història d’Alzira.

Oferta acadèmica pública

Aprofitant esta visita, el rector ha signat al Llibre d’Or de la ciutat. Morcillo ha estat a Alzira acompanyat per Jorge Hermosilla, vicerector de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, i per Esther Alba, degana de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

Tant Diego Gómez com Esteban Morcillo han volgut destacar la necessitat de la col·laboració entre institucions públiques per a donar a conèixer la cultura que la Universitat pot oferir a la nostra ciutadania.

En este sentit, el rector ha destacat l’oferta acadèmica pública global front a la visió més sectorial de la resta d’universitats privades. Ha recordat dos dades exemplificadores: el 90% de l’alumnat valencià estudia a universitats públiques, i el 99 % de la investigació acadèmica prové d’estes institucions públiques.

En acabar l’acte, una representació de la Corporació ha acompanyat el rector, el vicerector i la degana han girat una visita a les instal·lacions de l’Arxiu i del Museu municipal (MUMA).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here