Alzira reeditarà el llibre del Pare Morera sobre la Murta

0
303

Murta llibre Pare MoreraDesprés de la reunió que han mantingut Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural, Agustí Ferrer, director del Museu Municipal, MUMA, i Xavier Blasco, president de l’Associació Amics de la Murta, s’ha valorat posar en marxa algunes mesures perquè el paratge de la Murta recupere el seu valor històric, cultural i patrimonial. Dins d’eixes actuacions, que ja començaren fa uns mesos, està la reedició del llibre Història del Monestir de Santa Maria de la Murta.

Este llibre fou escrit en 1773 i el pare Juan Bautista Morera va ser prior de l’esmentat monestir. Esta obra és un exemplar que cal posar en valor, ja que és una base documental que reforça la difusió d’una de les joies culturals i mediambientals del nostre entorn.
Hi ha que recordar que, en l’actualitat, el Monestir de Santa Maria de la Murta, és el monument més visitat de les dos riberes, i que com a paratge natural municipal és un gran espai on botànics europeus s’arrimen a estudiar la flora de la zona. Una riquesa que captiva a veïns i visitants cada cap de setmana, amb les rutes organitzades.
Des de la Regidoria de Patrimoni Cultural i Turisme, es vol apostar per obrir i apropar al món la nostra història, el nostre entorn, les zones verdes i els atractius de la nostra ciutat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here