La vicepresidenta de la Diputació es compromet a que Alzira tinga el reten policial

0
362
La vice de la Diputació saluda a un policia en presència de l'alcalde
La vice de la Diputació saluda a un policia en presència de l’alcalde

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha visitat aquest matí Alzira per conèixer de primera mà les necessitats de la ciutat, així com per a veure algunes de les obres de diversos projectes que estan finançant amb les ajudes de la Diputació per a inversions financerament sostenibles.

Zona no inundable

En primer lloc l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i membres de la corporació municipal, han mostrat a Amigó els terrenys on possiblement se situaran les instal·lacions de la policia local, en l’Avinguda Pare Pompilio. Gómez considera que és un lloc idoni perquè es tracta “d’una zona no inundable que compleix amb les condicions d’accessibilitat i té una òptima viabilitat”. La Diputació de València i l’ajuntament d’Alzira han signat un conveni pel qual se subvencionaran 200.000 euros per a començar la realització d’aquesta obra.

Ajuda de 200.000€

Amigó ha explicat que des de la Diputació els agrada conèixer de primera mà les necessitats dels municipis i que els recolzaran per a fer este projecte realitat. “La primera injecció han sigut 200.000 euros, però poden comptar amb la Diputació per a progressives ajudes a aquest projecte”.

Redona Forn de Carrascosa

La Diputació de València estudiarà a més la creació d’una rotonda en la carretera de Corbera, a l’encreuament del Forn de Carrascosa i el cementeri. Es tracta d’una problemàtica històrica en ser una zona d’encreuament entre l’hospital, el cementeri i la carretera a la platja, on es produeixen embossos i accidents greus, sent un dels punts negres d’eixa carretera.

Variant d’accés a l’AP-7

Alzira reivindica també que s’estudie una variant d’accés de l’AP-7, perquè connecte amb el polígon del municipi i es garantisca així una bona evacuació de l’hospital. Des de la Diputació de València s’estudiaran les possibilitats tècniques per a millorar els accessos al polígon i a l’hospital, així com les eixides d’emergència.

Projectes mancomunats

Amigó ha destacat que la Diputació va a distribuir les ajudes als municipis amb criteris objectius i per projectes, tenint en compte a les persones i sense importar els colors dels partits que governen els municipis. Se cerca posar fi a les actuacions teledirigides i als convenis singulars, i que siguen els pobles els qui detecten les seues necessitats. Gómez i Amigó han expressat el seu interès per recolzar els projectes mancomunats de la comarca, i contribuir així a la cohesió dels municipis.

Palau de Casassús

Amigó ha visitat també altres obres d’Alzira que reben subvenció de la Diputació. El Palau de Casassús s’està rehabilitant amb una ajuda de 365.205 euros. En la casa de la Cultura s’està realitzant un condicionament acústic de les aules amb una subvenció de 30.000 euros. Finalment, la vicepresidenta també ha visitat la Caserna de la Guàrdia Civil, on es va retirar un símbol franquista i s’està rehabilitant la façana, finançada per la Diputació amb 30.000 euros.

L’alcalde d’Alzira ha subratllat les “noves formes de fer política” de la Diputació, caracteritzades per la “senzillesa, la transparència i la proximitat en la gestió”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here