La façana d’una casa de la Vila de principis del segle XIX recupera l’estètica original

0
281

LA VILA façana restauracióEl treballs de consolidació de les cases del carrer Sant Roc, les quals són de propietat municipal, es troben ja en la fase de pintura de les façanes i s’han respectat els colors originals que presentaven en el seu dia.
Els tècnics han dut endavant les pertinents cales per tal de determinar el color original que tenien les façanes d’estes cases i s’han emportat una agradable sorpresa en descobrir que «La que a priori era la façana més senzilla té ocultes restes de pintura que han permés descobrir els dibuixos que la decoraven utilitzant la tècnica del trampantojo», ha declarat el regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual.
Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar, expressa la seua satisfacció perquè s’ha decidit que la façana, d’esta casa de principis del segle XIX , recuperarà la seua estètica original, ja que un muralista realitzarà les tasques de restauració permetent aconseguir millorar l’harmonia visual en un dels espais més emblemàtics de la Vila.
Un dels objectius passa per mantindre el nostre barri històric, i per a tal menester és necessari actuar a fi de detindre la degradació que presenten alguns dels immobles més representatius que encara queden en peus.
El treballs d’intervenció destaparan i consolidaran les restes de pintura mural decorativa existents, reintegració cromàtica i compositiva de les pintures diferenciant la recuperació de les pintures originals. L’estructura decorativa es centrarà en franges de verd i gris; columnes de llorer amb cintes roges laterals i estructures vegetals en els laterals de les finestres.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here