Carcaixent es prepara per festejar el seu centenari com a ciutat

0
434

Carcaixent Centenari cartellPer a este dijous s’ha convocat una reunió per tractar aspectes organitzatius respecte a la commemoració del centenari

Carcaixent començarà este dijous els preparatius per a la commemoració dels 100 anys com a ciutat amb la celebració d’una assemblea oberta per donar a conèixer el projecte i implicar a tota la ciutadania en l’organització. L’acte tindrà lloc a l’Auditori de les Dominiques a les 19:00 i comptarà amb la participació de Paco Salom, alcalde de Carcaixent i de diferents actors socials implicats en els actes de commemoració. Com ja es va avançar, des de l’Ajuntament de Carcaixent està previst dedicar tot l’any 2016 a commemorar esta data tan especial per a la ciutat i ja s’ha posat en funcionament una comissió de treball especifica per a preparar activitats que es realitzaran per celebrar el centenari.

Paco Salom, alcalde de Carcaixent ha volgut destacar la importància de la data i la importància de l’acte per implicar a tota la ciutadania des del principi en la celebració del centenari, “no com a simples espectadors, sinó com a part activa de la commemoració, proposant i participant en l’organització”. Per altra banda, Paco Salom, ha volgut aclarir es tracta d’una iniciativa amb clara vocació turística que ha de ser susceptible de perllongar-se en el temps. Per este motiu, ha insistit en que la col·laboració ciutadana és fonamental per fer d’esta proposta un projecte de futur i sostenible en el temps “hem convencer-nos de que eixe patrimoni, posat en valor i donat a conèixer,és atractiu i pot rendibilitzar-se i generar riquesa en benefici de tota la comunitat, en benefici tots els veïns i veïnes”, ha afegit.

Paula Lozano, regidora de turisme també ha incidit en la trascendència que pot tenir esta celebració per posar en valor el potencial turístic de Carcaixent i convertir-lo en una atracció per a visitants. A més, també ha volgut remarcar que la commemoració dels 100 anys de Carcaixent com a ciutat ha de servir per a que les veïnes i veïns de Carcaixent valoren el que tenen més a prop, “hem de reconèixer-nos com a poble i apreciar la nostra història i el nostre patrimoni natural, cultural, paisatgístic i monumental. Nosaltres hem de ser els principals ambaixadors del nostre poble”, ha afegit.

L’any 1916 Carcaixent obté el títol de ciutat gràcies a la revolució econòmica i social conseqüència de l’expansió del conreu de la taronja i la seua comercialització des de finals del s. XIX i principis del XX. Aquesta denominació com a ciutat ve a culminar el procés d’independència d’Alzira del que enguany es celebra el 440 aniversari amb la concessió del privilegi d’Universitat l’11 de març de 1576, dia en el que es commemora la Festa de l’Autogovern a Carcaixent.

Departament de Comunicació i Premsa
Ajuntament de Carcaixent
Plaça Major 1,
46740 Carcaixent (Valencia)
Telf. 962457633
comunicacio@ayto-carcaixent.es

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here