Alzira perd mil palmeres pel morrut roig i contabilitza un total de 7435 arbres urbans

0
329
Palmeres "tallades" pel morrut roig
Palmeres «tallades» pel morrut roig

El nucli urbà d’Alzira només contabilitza 1629 palmeres després d’haver perdut, en poc més de dos anys, un miler de palmeres, totes elles afectades pel morrut roig segons ha comunicat hui la regidoria de Medi Ambient que ha presentat l’inventari d’arbratge urbà que totalitza 7435 espècies.

El morrut s’ha ensanyat especialment amb la palmera canària donat que el 95% de les palmeres infectades pertanyen a esta varietat, mentre de les prop 600 palmeres que hi havien censades a Alzira només unes 40 s’han vista afectades.

Segons l’inventari fet per Medi Ambient al nucli urbà de la capital de la Ribera queden, actualment, 1629 palmeres i 5806 arbres, pel que sumen 7435 entre les dos espècies d’arbratge.

Pins, tarongers i freixos

Les dos espècies més abundants a Alzira són el pí (pinus halepensis) i el taronger (citrus aurantium) seguides de dos varietats de palmeres; phoenix dactylifera amb 566 i la whasingtonia robusta amb 553 exemplars.

Crida l’atenció que només hi han tres freixos en flor, espècie autòctona abundant en la Murta i que els tènics de Medi Ambient barallen com una de les favorites en el Pla d’Arbratge mitjançant el qual l’Ajuntament d’Alzira pretén plantar al voltant de 8.000 arbres en els pròxims tres anys.

Riberaexpress

 

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here