Carcaixent accepta la renuncia de l’agent urbanitzador de la Bossarta

1
449
La Bossarta
La Bossarta

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar ahir per unanimitat la renuncia com agent urbanitzador de la Societat Mercantil propietària dels terrenys

El aprovà per unanimitat l’acceptació de la renuncia com agent urbanitzador de la Societat Mercantil Realengo y Mas de l’Oli per a urbanitzar la zona de la Bossarta. La renuncia posa fi al conveni signat l’any 2008 entre l’Ajuntament de Carcaixent i el propietari dels terrenys pel qual els 2.680.142 m² de superfície es qualificaven com a Sòl Urbanitzable No Programat, permetent construir fins a 236 vivendes en una zona d’alt valor ambiental i arqueològic.

L’any 2012, el Tribunal Suprem va declarar nul·la la Modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Carcaixent i del pla parcial del Realenc aprovada per la Comissió Territorial d’Urbanisme el 31 de juliol de 2006. Tot i que en el PGOU encara figura la zona com a sól urbanitzable, l’Alt Tribunal considerava il·legal el PAI ja que es va aprovar sense el corresponent informe de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) i, per tant, sense garantir la suficiència de recursos hídrics.

Amb l’acceptació de la renuncia com agent urbanitzador de “Realengo y Mas de l’Oli”, queda extingida la relació contractual entre l’Ajuntament de Carcaixent i la societat propietària dels terrenys. En conseqüència, el consistori haurà de tornar l’aval dipositat en el moment de la signatura per un import de 651.843,33€ i que garantia l’execució del conveni subscrit per les dos parts.

L’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, al igual que Carles Albert del Grup Municipal Reiniciem van manifestar públicament la seua satisfacció per l’acord aprovat per unanimitat del ple. Salom va afegir que aquesta era una molt bona notícia per a tot el poble de Carcaixent ja que posava fi a una llarga lluita en la que havien estat implicats molts col·lectius tant de Carcaixent com de la comarca. Recordem que la paralització del projecte d’urbanització va donar lloc a la plataforma “Salvem la Bossarta”, moviment que va presentar diverses al·legacions contra el Pla Urbanístic i el va denunciar per la via legal. Els nombrosos actes de protesta que es van convocar van afavorir la creació d’una consciència social sobre el problema que ocasionaria si es portava a terme el projecte.

Departament de Comunicació i Premsa 
Ajuntament de Carcaixent

1 Comentario

  1. No entenc massa l’alegría, si com he llegit, el que anomenem La Bossarta segueix sent urbanitzable, vol dir que, si algún dia eixim de la crisi i la urbanització pot ser un bon negoci, pot apareixer qualsevol altre agent urbanitzador i plantar les 236 vivendes. Només s’ha paralitzat temporalment la urbanització

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here