L’Ajuntament organitza enguany la XXIII Fira Agrícola i Industrial de Guadassuar

0
425
L'alcalde (dreta) amb tres regidors de l'equip de govern
L’alcalde (dreta) amb tres regidors de l’equip de govern

L’equip de govern de Guadassuar s’ha fet càrrec enguany de l’organització de la Fira Agrícola i Industrial després que fora organitzada durant molts anys per una junta independent que l’any passat estava encapçalada per Vicent Estruch qui va encapçalar la candidatura local del PP en les últimes eleccions municipals.

A més el consistori ha recuperat la data original de la celebració de la mostra, a finals de gener, el cap de setmana següent al Porrat, després que els últims anys tinguera lloc en el mes de març.

Una de les raons esgrimides per l’actual alcalde Salvador Montañana, per fer-se càrrec de la fira és la de «potenciar les dos fires» juntant-les de nou arran «l’abandonament» que  ha patit en les últimes edicions, la Fira de Sant Vicent, segons la primera autoritat local.

50.000€ entre els dos fires

L’antiga Agroguadassuar contava amb un pressupost de 50.000 euros, 20.000 més que fa dos anys, una quantitat que el nou equip de govern ha volgut distribuir entre les dos fires. Montañana ha manifestat a Riberaexpress que «no té cap sentit deixar perdre una tradició de 300 anys d’antiguitat que és referent en tota la comarca». La seua potenciació ha donat fruïts incrementant, enguany, el nombre de parades i essent visitada per milers de persones.

20 expositors menys

El canvi de març a gener provocarà enguany que la Fira Agrícola i Industrial conte amb 20 expositors menys davan t el canvi de dades fet a última hora, però l’alcalde està convençut que seran recuperats en la pròxima edició. El pròxim cap de setmana també funcionarà l’autobús que enllaçarà l’estació d’Algemesí amb el poble de Guadassuar, una iniciativa que l’Ajuntament pretén potenciar l’any pròxim ficant una línea de transport que arribe a les poblaciones més pròximes de la comarca.

Montañana explica que la unió de les dos mostres ha estat «ben rebuda» pels firers de la fira d’atraccions i pel sector hosteler del poble.

Per fer més atractiva la fira d’enguany el consistori ha programat una matinal motera, una trobada de boixets, ludoteca i una mostra de cuina amb el caqui com a protagonista, entre d’altres.

La Fira Agrícola i Industrial de Guadassuar, prevista per a les 18:30 hores del divendres, serà inaugurada per la consellera de Agricultura Belén Cebrián.

Divendres 29 de gener

A les 18:30h, inauguració de la Fira Agrícola i Industrial de Guadassuar 2016, per la Consellera d’Agricultura, Elena Cebrian, junt a l’Alcalde i Regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Guadassuar.

A les 21:00h, sopar de l’expositor a la carpa de la Plaça Generalitat Valenciana. Després del sopar actuació del Grup SIS FAN ROC

DISSABTE 30 DE GENER

A les 11:30h, jocs esportius a la Plaça Generalitat Valenciana, a càrrec de Burumballa.

A les 11:30h, taller de música “Sentint la música” a càrrec d’ Aguafa en la seua. Per a adults.

A les 17:00h, a la porta de l’Ajuntament de Guadassuar, espectacle infantil Rondaballs.

A les 18:00h, taller d’estimulació cognitiva i anímica “Activant la ment” a càrrec d’ Aguafa en la seua carpa. Per a adults.

A les 19:30h, mig any danser al carrer Joan XVIII (fins al carrer JOAN XXIII), organitzat pels Festers de Sant Roc 2016 i Festeres de l’Assumpció 2016.

A les 00:30h, festa de música electrònica a la carpa de la plaça Generalitat Valenciana, a càrrec de “Deejay vu”.

XERRADES A LA CARPA PLAÇA GENERALITAT VALENCIANA: A les 17:00, “Cultius alternatius de la nostra agricultura mediterranea” Ponent: Carlos Baixauli Soria del Centre Experimentacio Cajamar Paiporta. A les 18:00, “ Insta.lacions de reg agrícoles: disseny, components i manteniment” Ponent: Vicent Oliver Garces de l’ empresa Interjardi A les 19:00, “Cuina gastronòmica i artística del kaki” Ponent: Teresa Roig Petit Llicenciada en Belles Arts

PROGRAMACIÓ 2016 “FIRA AGRÍCOLA I INDUSTRIAL” DE GUADASSUAR

DIUMENGE 31 DE GENER A les 09:00h, III Concentració de labors a Guadassuar (boixets, patch-work i altres), a la carpa de la plaça de la Generalitat Valenciana.

A les 11:30h, a la plaça Generalitat Valenciana, activitats, tallers infantils, i ludoteca a càrrec de Burumballa.

A les 11:30h, taller d’estimulació cognitiva i anímica “Activant la ment” a càrrec d’ Aguafa en la seua carpa situada enfront del MV. Per a adults.

A les 12:00h, passacarrer pel recinte firal a càrrec de l’Associació de Dolçaina i Tabal de Guadassuar (ADIT) i Grup de Danses “Bolero de Guadassuar”.

A les 17:00h, a la porta de l’Ajuntament, cantacançons amb Dani Miquel i el seu espectacle “Més musiqueries”.

A les 18:00h, taller artístic “Com vull ser de major” a càrrec d’ Aguafa en la seua carpa situada enfront del MV. Per a xiquets de 5 a 12 anys. A les 19:00h, cloenda de la Fira Agrícola i Industrial.

Riberaexpress

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here