La Diputació prepara un pla per a difondre les bandes de música a nivell internacional

0
404
Concert a la Plaça Major d'Alzira
Concert a la Plaça Major d’Alzira

Diputació Area CulturaRius presenta la nova programació de l’Àrea de Cultura i anuncia un pla de difusió per Europa de les bandes de música

  • El diputat de Cultura ha mantingut una trobada amb mitjans de comunicació acompanyat pels directors dels serveis culturals de la Diputació: MuVIM, Museu Valencià d’Etnologia, Museu de Prehistòria, Institució Alfons el Magnànim i Unitat de Normalització Lingüística
  • Les ajudes a projectes singulars es donaran amb criteris objectius i facilitant l’accés a tots els municipis «amb independència de la seua grandària, ubicació o color polític»
El diputat de Cultura de la Diputació de València, Xavier Rius, ha mantingut hui una trobada amb mitjans de comunicació per a presentar la nova programació de l’Àrea de Cultura dissenyada per a 2016 i recollida en la nova Agenda Cultural–Diputació i Museus,Acudim.

A la trobada, celebrada en l’Aula Didàctica del MuVIM, també han assistit els directors dels serveis culturals de la Diputació: Rafael Company, director del MuVIM; Francesc Tamarit, director del Museu Valencià d’Etnologia; Helena Bonet, directora Museu de Prehistòria de València; Vicent Flor, director de la Institució Alfons el Magnànim; Immaculada Cerdà, cap de la Unitat de Normalització Lingüística i Belén de Miguel, cap de Secció del Servei de Cultura.

València, terra de música

Tal com ha destacat Xavier Rius, una de les prioritats de l’àrea de Cultura és la difusió de les bandes de música valenciana com a element identitari del patrimoni valencià. En aquest sentit, el diputat ha anunciat un ambiciós pla de difusió internacional de les bandes de música.

El nou programa pretén difondre la idea «València, terra de música» i contempla la realització i enregistrament d’actuacions de les bandes de música valencianes que, en una segona fase de postproducció, s’editarien amb imatges dels municipis originaris de les societats musicals en les quals es destacarien els monuments i valors culturals, paisatgístics i turístics més característics.

«Tot açò enregistrat en alta qualitat per a després oferir aquest material audiovisual a totes les televisions públiques espanyoles i d’Europa, dins dels programes europeus que existeixen per a la difusió de la cultura», ha explicat Xavier Rius.

Criteris objectius en les ajudes locals

El diputat Xavier Rius ha explicat el canvi de rumb adoptat en la concessió d’ajudes i subvencions als ajuntaments. «Anem a prioritzar i incentivar la convocatòria de programes col·lectius sobre els projectes singulars amb l’objectiu de democratitzar les ajudes per a facilitar que tots els municipis, amb independència de la seua grandària, ubicació o color polític, accedisquen a les mateixes eines de gestió i subvencions».

Els canvis iniciats pel nou equip de govern afecten també al Festival de Pirotècnia, que «volem ampliar a més municipis» i al sistema de concessió i lliurament d’instruments a les bandes que, segons ha indicat Rius «ha menyscabat l’activitat del comerç musical local per la qual cosa hem de facilitar que cada societat musical puga comprar els instruments que necessite en els seus comerços de confiança que ofereixen qualitat i garantia». Per a açò, l’Àrea de Cultura articularà un nou programa de col·laboració amb les societats musicals.

Divulgació cultural des dels museus

Sobre l’activitat museística, el diputat ha recordat l’autonomia de cada centre però que comparteixen una filosofia comuna centrada «en la missió científica, cultural i divulgativa dels museus» i no «en la competència amb altres museus o centres per les visites», segons han assenyalat també els propis directors.

Rius també ha assegurat que «una de les màximes a les quals s’han compromès els museus és a no inaugurar cap exposició que no tinga el seu catàleg disponible».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here