Educació estudiarà executar la reforma dels instituts Josep Mª Parra i Rei en Jaume

0
421

Educació visita coles alzira 16Part de l’equip de la Direcció Territorial d’Educació de València, encapçalat pel director territorial Santiago Estañán, ha visitat Alzira per a vore diversos centres educatius de la nostra ciutat, concretament el CEIP Gloria Fuertes, l’IES Rei en Jaume, l’IES Josep Maria Parra i el CEIP Maria d’Aigües Vives, de la Barraca d’Aigües Vives.

El director territorial ha estat acompanyat per l’alcalde d’Alzira, Diego Gómez, i pel regidor d’Educació, José Grau.
Al CEIP Gloria Fuertes han pogut comprovar l’obra de ventilació creuada que l’Ajuntament va sufragar i executar l’estiu passat. L’equip directiu del centre ha traslladat les necessitats per a millorar el centre, com per exemple, resoldre els problemes de la sobrecoberta i del clavegueram, així com habilitar una aula de Primària per al pròxim curs o instal·lar una zona de jocs.

Estructures de fibrociment
A continuació s’ha visitat l’IES Rei en Jaume. El principal problema d’este centre és que encara hi ha moltes estructures de fibrociment que cal retirar. Respecte a açò, el director territorial ha comentat que hi ha un llistat de centres en els quals cal actuar, i l’IES Rei en Jaume hi està inclòs.
En quant a l’IES Josep Maria Parra, la Direcció del centre ha plantejat diverses millores, entre elles, el canvi o condicionament de la tanca que delimita el centre, l’adequació de l’espai de les aules i la renovació de la caldera.

Estudi dels projectes paralitzats
D’estes dos instal·lacions, CIEGSA va redactar projectes per a la seua remodelació. En el cas de l’IES Rei en Jaume, el projecte es va presentar l’any 2009 amb un pressupost de 4.148.577,60 €; i en el de l’IES Josep Maria Parra, l’any 2010 amb un pressupost de 4.010.195,91 €. En ambdós casos les obres no s’han realitzat. El director territorial ha traslladat als directors dels centres que la Conselleria farà un estudi de l’estat d’estos projectes per tal de comprovar si es poden reprendre.

Obres en el col.legi de La Barraca
El CEIP de la Barraca d’Aigües Vives és un dels més antics d’Alzira. Per eixe motiu, l’entitat local menor va sol·licitar la seua inclusió dins de les ajudes econòmiques amb destinació a la realització d’inversions financerament sostenibles. La Diputació de València ho va aprovar, i actualment estan executant-se les millores; el director territorial ha comprovat en quin estat es troben. La previsió és que finalitzen en unes setmanes.

Visita molt positiva
Per últim, a l’Ajuntament d’Alzira s’ha celebrat una reunió amb alguns tècnics municipals per a tractar tot allò que s’ha observat a les visites mencionades.
L’alcalde Diego Gómez i el regidor d’Educació, José Grau, valoren esta visita molt positivament per tal de poder avançar en la millora de les instal·lacions educatives de la nostra ciutat, i s’han compromés a mantindre un contacte continu amb la Direcció Territorial i la Conselleria d’Educació per tal de fer el seguiment dels projectes.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here