La floració de les bresquilleres arriba més prompte que mai a la Ribera

0
670
Bresquillera en flor al terme de l'Alcúdia
Bresquillera en flor al terme de l’Alcúdia

Bresquillera EVA flor 1

Les bresquilleres de la Ribera han fet flor més prompte que mai. Les inusuals elevades temperatures d’este atípic hivern han provocat que a fruiters, com les bresquilleres, la floració s’ha avançat en mes de 30 dies. Normalment aquesta fruita comença a florir a finals de l’hivern, però les altes temperatures registrades durant els últims mesos han ocasionat que la floració s’haja avançat considerablement. Les baixes temperatures de l’hivern són necessàries per a que els arbres de fulla caduca, com és el bresquiller, entre en el període de repòs de les estructures de l’arbre que continguen meristemes i en el procés de latència en el que respecta als ”rovells”. Aquest és el procés que permet als diferents teixits de l’arbre preparar-se i enrobustir-se per a suportar condicions ambientals adverses. Al final d’aquest període els rovells estan apunt per a brotar si la suma de les temperatures és la requerida.

La falta de fred pot repercutir en que les bresquilles maduren de una forma irregular i en que hi haja menor producció. A més, el tamany de les bresquilles serà menor i aquestes poden tindre un color més pobre, ja que disposa de menys carbohidrats per nodrir-la. Les altes temperatures també afectaran,a més, a la fermesa de la bresquilla, que serà menor, ja que conté menys densitat cel·lular en els teixits en formació.

Els agricultors riberencs, que no recorden un hiverns tant caloròs, es troben preocupats davant la possible arribada de les gelades donat que encara queden dos mesos per a l’arribada de la primavera.

EVA CORBERÀ BENAVENT

Text i fotos

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here