Alzira aposta per «altre» model de ciutat

0
388
Diego Gómez, Isabel Aguilar i Ivan Martinez
Diego Gómez, Isabel Aguilar i Ivan Martinez

L’Ajuntament d’Alzira ha aprovat en les últimes setmanes tres instruments que marquen un nou model de ciutat i tot un futur per endavant: el pla local d’inversions de la Diputació, els pressupostos municipals del 2016 i el Pla Estratègic ‘Alzira Avança’ per al 2016-2022.
Un pla local d’inversions de la Diputació que ha posat en valor les inversions encaminades a la recuperació del nostre patrimoni històric (Palau de Casassús, Magatzem de Cucó, la Murta, etc.), els barris (voreres en el barri de les Basses, parc Pere Crespí…) i la millora d’instal·lacions esportives, culturals i educatives. I per això s’ha apostat per la gestió directa i prioritzant les noves contractacions a través de l’agència local IDEA (amb més de 100 treballadores i treballadors contractats).
Els pressupostos municipals del 2016, els primers elaborats pel nou equip de govern, han estat aprovats sense cap vot contrari en els consells de participació local ni de la corporació.

Tres prioritats

I és que des de l’Ajuntament d’Alzira hem posat damunt la taula tres grans prioritats: l’augment de les polítiques socials, amb prop de 400.000 euros més que l’exercici anterior; més recursos a ocupació, quasi un 25% més, arribant al milió d’euros per part de l’Ajuntament; i el reforçament d’allò públic, amb l’equiparació progressiva dels salaris de les treballadores i treballadors públics i la municipalització dels serveis públics municipals per a benefici de totes i tots.
A més a més, l’Ajuntament d’Alzira s’ha adherit durant aquests mesos a la Xarxa Llibres, per caminar cap a la gratuïtat de l’educació, o al pla per fer front a la pobresa energètica de la Generalitat Valenciana, d’ajudes al pagament dels serveis bàsics de llum, aigua o gas.
L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrador (DUSI) marca un abans i un després en la nostra ciutat.

Medi ambient, patrimoni i participació ciutadana

Un projecte que hem denominat “Alzira Avança”, que tracta de desenvolupar accions per a la modernització de l’administració, una ciutat que disminuïsca l’emissió de contaminants, que es vetlle pel nostre medi ambient i el nostre patrimoni, així com s’ha delimitat el desenvolupament de polítiques d’inclusió social a la nostra ciutat, especialment a les zones de l’Alquerieta i el Torrejó.
Per primera vegada, Alzira conta amb un pla integral i coherent que fixa les principals actuacions a desenvolupar en els pròxims anys, i això per tal de construir una Alzira més sostenible i amable. En el seu conjunt, suposen unes inversions de més de 4 milions d’euros i esperem obtindre el suport dels fons europeus, perquè només amb la col·laboració de distintes administracions, de diverses entitats i de la ciutadania és possible fer un poble millor per a totes i tots.
A aquests projectes cal afegir la posada en marxa de les assemblees ciutadanes dintre de l’àmbit de la participació ciutadana directa. I això gràcies a la nova Carta de Participació Ciutadana, la qual es vorà reforçada amb l’aprovació del portal de transparència i l’obertura de les consultes ciutadanes.
El nou equip de govern de l’Ajuntament d’Alzira basa les seues iniciatives en la cooperació entre les i els representants polítics, les treballadores i treballadors públics, el moviment associatiu i tota la ciutadania. Una altra manera de fer les coses perquè estem construint un altre model de ciutat. Només muscle a muscle, colze a colze, mà a mà, podem transformar el nostre present i guanyar el futur.

Diego Gómez / Alcalde

Isabel Aguilar / Vicealcaldessa

Ivan Martinez / 1er tinent alcalde

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here