Veïns de Germanies li plantegen a l’alcalde problemes de convivència i d’aparcament

4
211
L'alcalde anit amb els veïns de Germanies
L’alcalde anit amb els veïns de Germanies

La problemàtica de la convivència entre els vianants i els vehicles va quedar palesa, anit, en la reunió que mantingueren els veïns de la Plaça Germanies amb l’alcalde Diego Gómez, la regidora de Seguretat Ciutadana, Sara Garés i l’intendent de la Policia Local.

La recent instal.lació de bolardos en un extrem de la plaça que suprimia cinc places d’aparacament ha estat el detonant de la polèmica. Esta mini barriada alberga els locals de la falla, de la confraria Verge de la Soledat i dels festers de Sant Antoni el que afegix més elements que dificulten la convivència.

Les distintes propostes i queixes foren anotades per la primera autoritat local per tal de trobar les solucions i tractar-les en una nova reunió en un termini de tres mesos.

Bolardos i places d’aparcament

Una proposta aportada per un veï per resoldre la insuficiència d’aparcament en la zona agradà a les autoritats locals; es tractaria de fer un conveni amb el propietari del parking de la pròxima Plaça de les Lletres Valencianes, on està ubicada la Biblioteca Municipal, que fera mès assequible el lloguer de les places. Els mateixos veïns acceptaren que l’eliminació dels bolardos no resol la problemàtica donat que només caben mitja dotzena de vehicles. A més com feia palés el responsable policial «les voreres estan fetes per als vianants no per als cotxes». Fins i tot els residents en la finca afectada s’han queixat nombroses vegades de la dificultat per accedir a les seues vivendes en aparcar alguns davant la mateixa porta.

Protecció i jardineres per a la plaça

Pel que fa a la zona reservada per als vianant també es formules distintes queixes i propostes com la d’incrementar la zona infantil, vallar-la per «protegir els xiquets», evitar l’embassament d’aigua al voltant dels arbres i palmeres i donar solucions als excrements de les mascotes. Alguna veïna que contactà al final de la reunió amb Riberaexpress, demanà «més bancs, plantes i flors» per a la Plaça Germanies, donat que en el seu dia «tinguerem un bonic jardí». La instal.lació de jardineres podria servir per complir dos objectius; donar seguretat als menuts que juguen a la plaça i al mateix temp fer-la més verda i agradable.

Accessos estrets

Altra qüestió plantejada pel veïnat al bar Germanies, on es va fer la reunió, va ser els deficients accessos que té la placeta; un molt estret pel carrer Vicent Olmos i l’altre, també de reduïdes dimensions pel carrer Francesc Arbona. En este cas proposaren l’enderrocament de la casa anomenada de les «monges» que es troba abandonada que «facilitaria» tant l’accés dels vehicles com dels vianants.

Diego Gómez tancà la reunió exhortant els veïns a que «propiciaren una bona convivència entre les persones i els cotxes», però recordà que el nou govern municipal «pretén primar al vianant» al llarg d’esta legislatura no sols en este barri, sinò en tota la ciutat, propiciant «la peatonalització».

Riberaexpress

4 Comentarios

  1. No és veritat que la plaça Germanies tinga accés pel carrer Francisco Bono sinó pel carrer de Francesc Arbona. El carrer del Dr. Francisco Bono es troba en la barriada de la Sagrada Familia.

  2. El problema del acceso por la calle Francisco Arbona, se debe esencialmente a la construcción de una finca que invade la calla de acceso. Una incomprensible intervención urbanística de la época del PP, que da pucho que pensar.
    Menuda herencia pepera.

  3. Està clar que importa ben poc la plaça d’aparcament per a discapacitats, s’ha canviat d’ubicació però no s’han cumplit les mesures que marca la llei, fent impossible una correcta accecibilitat.
    Recordem que aquesta plaça ja existia de manera adequada i que a més també existix una oficina de serveis socials a la que acudixen persones amb mobilitat reduïda que precisen d’aquest aparcament.
    La noticia d’aquest mitjà no fa referència en cap moment del fet, quan a la reunió si que es va parlar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here