Els Tornejants d’Algemesí obrin la jornada inagural de FITUR

0
465
Els Tornejants a la Plaça Major
Els Tornejants a la Plaça Major

L’alcaldessa, Marta Trenzano, i la regidora de Turisme, Palma Egido, presentaran l’assemblea internacional de ciutats patrimoni de la humanitat de la UNESCO que tindrà lloc a Algemesí l’any 2018

Algemesí adquireix cada vegada més protagonisme en les fires nacionals i internacionals gràcies a la marca UNESCO després de la declaració de Patrimoni Immaterial de la Humanitat

Per primera vegada, i a causa de l’interés de la Diputació de València de promocionar les tradicions valencianes, la representació d’Algemesí, que en anteriors edicions es realitzava el dissabte, es trasllada a la jornada inaugural per a acompanyar les autoritats valencianes. L’ancestral dansa dels Tornejants participarà en la presentació de l’oferta turística que el president de la Diputació realitzarà davant dels mitjans de comunicació. L’experiència tornarà a repetir-se, per al públic en general el dissabte 23 amb la participació en la plaça central de l’estand de la Comunitat Valenciana dels Tornejants i els Bastonets en representació de la Festa de la Mare de Déu de la Salut.
També el dimecres dia 20, durant la jornada inaugural, Marta Trenzano, alcaldessa d’Algemesí acompanyada per la regidora de Turisme, Palma Agulló, presentaran en roda de premsa la reunió internacional de ciutats Patrimoni Immaterial de la UNESCO- ICCN que es realitzarà a Algemesí del 5 al 8 de setembre del 2018 a la que assistiran representacions de 59 països.
Algemesí va anar triada seu d’aquest esdeveniment, en la reunió que les ciutats amb patrimoni immaterial de la humanitat van realitzar en Eslovàquia el passat mes d’octubre en què es va establir el calendari de les futures seus: Sicília (Itàlia) 2016, Yiswind (Xina) 2017 i Algemesí (Espanya) 2018.
Durant els cinc dies de fira, Algemesí estarà també representada en estand de Turisme d’Interior, junt amb la nova marca turística de la Diputació on s’informarà el públic de l’àmplia oferta de patrimoni cultural, festiu i natural que la ciutat ofereix.
L’objectiu, segons la regidora de Turisme, és “fer extensible l’interés que desperta la marca UNESCO associada al nom d’Algemesí a tots els àmbits de l’oferta turística que presenta la ciutat durant el mes de setembre i al llarg de tot l’any, potenciant les visites al Museu Valencià de la Festa, la ruta monumental, la ruta modernista, els espais naturals de la Llacuna del Samaruc i la Xopera, El Camí de Santiago, la Ruta del Cid, la setmana de bous, les falles i tots els actes lúdics i culturals d’interés general».
La difusió d’Algemesí es realitza al llarg de tot l’any mitjançant activitats més específiques com a exposicions divulgatives. Un exemple d’això serà la que es pot visitar en aquests moments en Gangneug (Corea del Sud) i la que està itinerant per unes quantes ciutats d’Eslovàquia i les que es presentaran durant el mes de gener a València i Barcelona respectivament.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here