L’Alcúdia incorpora enguany a la festa de Sant Antoni la tradicional sega de la canya

0
659
Correfocs
Correfocs

L’Ajuntament de l’Alcúdia ha publicat el programa d’actes per a la festivitat de Sant Antoni, que inclou la dansà, el correfocs, la foguera i una “globotà”.

Enguany, també incorpora la recuperació de la tradició de la sega de la canya amb la que s’encendrà la traca quilomètrica en setembre.

El carrer de sant Antoni serà, com és habitual, l’epicentre d’una festa que s’encetarà el dissabte 16 de gener. Així, a les 19 hores els Dimonis Enroscats recorreran amb un correfoc el carrer des de l’Ermita fins la plaça del País Valencià i, a continuació, El Bolero realitzarà el recorregut invers amb la Dansà que continuarà amb un sarau de música tradicional valenciana.

 La foguera de sant Antoni s’encendrà, a partir de les 21 hores, al pati ubicat al costat de l’Escoleta Infantil Municipal.

 El diumenge 17 de gener tindrà lloc una globotada a les 12.30 hores a la plaça del País Valencià i a continuació, a l’ermita de Sant Antoni s’iniciarà la cercavila i la benedicció dels animals.

Enguany, l’Ajuntament ha volgut donar la importància que mereix a la tradició de la sega de la canya per encendre la traca quilomètrica. Així, atés que la tradició diu que les canyes s’han de tallar coincidint amb la lluna vella de gener, el diumenge 24 una cercavila eixirà en carro des de l’ermita cap al Pont de Maria, ja en terme municipal de Carlet, on es tallarà una canya.  En tornar, es dipositarà a l’Hort de Manus, on s’assecarà fins el dia 8 de setembre, quan s’utilitzarà per encendre la traca quilomètrica.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here