Carlet oferix un servei de mediació en conflictes familiars i veïnals

0
406

A partir d’este mes, els carletins disposen d’un nou servei de mediació per tal d’atendre els conflictes familiars i veïnals.  Es tracta d’una iniciativa fruit de la signatura d’un conveni entre la Diputació de València i el Col·legi d’Advocats de València i al qual l’Ajuntament de Carlet s’ha adherit.

Este servei de mediació atendrà els veïns de les poblacions que pertanyen al partit judicial de Carlet per tal de resoldre conflictes familiars (divorcis, separacions, problemes entre germans, pares i fills o altres relacions familiars) i conflictes veïnals i comunitaris.

Es tracta d’un servei gratuït que podrà millorar la convivència entre la ciutadania del poble i reduir els conflictes d’una forma voluntària, pacífica i molt més ràpida que per altres vies de solució de conflictes. És un procés alternatiu a la via judicial que permet trobar solucions en menys temps i diners.

La mediació familiar s’aplicarà en situacions de separacions, divorcis, herències, per a millorar les relacions entre fills i pares, germans, etc. A través d’esta mediació es protegix els interessos de totes les parts per igual, s’aconseguix que els familiars es comuniquen amb respecte i arriben a solucions a través del diàleg, perjudicant el menys possible les relacions familiars en el futur.

Quant a la mediació veïnal s’aplicarà en conflictes de relació entre veïns, morositat en comunitats veïnals, ús inapropiat d’espais comuns, problemes d’higiene, etc., per tal de millorar la convivència entre veïns.

A partir d’ara els veïns ja poden optar per la mediació en compte de judicialitzar este tipus de conflictes, en els quals sempre hi ha un guanyador i un perdedor. Amb la mediació guanyen totes les parts perquè s’arriba a un acord satisfactori per a tots.

Este servei de mediació es prestarà tots els dimecres en horari de 9.30 a 14.30 h en el departament de Serveis Socials. El servei es posarà en marxa el proper dia 20 de gener. Serà necessari agafar cita prèvia al mateix departament.

Amb estes noves línies d’atenció s’amplia el servei existent a la població de mediació de problemes hipotecaris i de desnonaments que ha tingut una bona acceptació per part de la població.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here