El pròxim diumenge la Ruta dels Monestirs farà l’etapa Simat-La Casella

0
389
Senda de La Casella
Senda de La Casella

Ruta Monestirs Senderisme

Este pròxim diumenge, 17 de gener, està prevista la 4ª etapa de la Ruta dels Monestirs, entre Simat i el Paratge Natural Municipal de la Casella, organitzada per la Regidoria de Patrimoni Cultural i Turisme de l’Ajuntament d’Alzira, en col·laboració amb el Patronat Provincial de Turisme València Terra i Mar, els ajuntaments integrats en la Ruta i el Grup Senderista Baladre d’Alzira.

A les 8’00 partiran en autobús cap a la localitat de Simat de la Valldigna. Una vegada allí, els excursionistes es concentraran a les portes de l’antic monestir cistercenc per a començar a les 8’30 la marxa a peu i travessar esta esplèndida vall poblada de tarongers i per la trinxera oberta en el Portitxol, per on passava el tren de Carcaixent – Dénia, entrar en la comarca de la Ribera Alta  i encaminar-se al Convent d’Aigües Vives en el terme de Carcaixent, on s’arribarà a l’hora d’esmorzar.

Després del descans, visitaran l’immoble conventual, el qual va estar adscrit a l’orde de Sant Agustí. Més tard, prosseguiran per la població de la Barraca i s’encaminaran a la Serra de les Agulles, per a travessar-la pel primer tram del Pas del Poble, que dóna el nom a la Ruta i enllaça la Vall d’Aigües Vives amb la Vall de la Casella. En el punt alt del Pas, es contempla una magnífica vista panoràmica de les dos valls, a més del camí recorregut i del qual encara queda per davant. Un descens per la frondosa ombria de la Casella, fins la Font Nova, i cap al migdia, l’arribada al bar de la Casella, on finalitzarà esta jornada d’uns 15 kilòmetres.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here