L’Alcúdia nomerà este divendres a Vicent Torrent «Fill Adoptiu»

0
357
Vicent Torrent
Vicent Torrent

El fundador del grup Al Tall serà anomenat fill adoptiu de l’Alcúdia en un acte al qual s’han adherit diverses entitats culturals del poble

L’Ajuntament lliurarà la distinció en coincidència amb una exposició retrospectiva i la projecció d’un documental sobre el grup

Aquest divendres 8 de gener l’Ajuntament procedirà a lliurar la distinció de Fill Adoptiu de l’Alcúdia a Vicent Torrent i Centelles, com a just reconeixement als seus mèrits en defensa de la cultura, les tradicions i la llengua de la nostra terra. També, com un dels màxims responsables de la fonoteca valenciana i com a fundador i ànima d’Al Tall, la formació valenciana més important de música folk. Vicent Torrent és una persona compromesa amb la llengua i la cultura. I una persona vinculada a l’Alcúdia, poble que estima.

En l’acte, que presentarà la regidora Oreto Trescolí, actuaran Jonatan i Christian Penalba junt al grup “En clau de jazz” i es contarà amb la presència del Director General de Cultura, Albert Girona i el diputat de cultura, Xavier Rius, junt a altres personalitats. També intervindran Paco Martínez, portaveu del PSPV-PSOE a l’Ajuntament de l’Alcúdia i Paco Sanz, primer tinent d’alcalde i portaveu de Compromís. Toni Benavent, regidor de Cultura, serà l’encarregat de glossar els mèrits de Vicent Torrent  i l’acte serà tancat per l’alcalde Andreu Salom, que llegirà l’acord del plenari i lliurarà un emotiu detall. A continuació l’homenatjat Vicent Torrent dirigirà unes paraules als assistents.

Abans d’aquest acte  s’inaugurarà l’exposició retrospectiva “All Tall: 35 anys de música  valenciana al País Valencià” i posteriorment es projectarà el documental produït per la Universitat de València “Per sempre Al Tall” amb la presència del seu director Josep Pitarch.

L’Ajuntament de l’Alcúdia vol reconèixer amb aquest homenatge a Vicent Torrent per la seua la seua valuosa trajectòria artística i la seua vinculació al poble, al temps que vol mostrar també el respecte i reconeixement que per als alcudiencs i alcudienques mereixen les persones que amb la seua obra i el seu esforç contribueixen a retrobar-nos amb els nostres orígens i ens projecten cap a un futur millor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here