Carcaixent celebra el cap de setmana la I Exposició Cultural Fallera

0
448

carcaixent expo fallera 16El proper cap de setmana Carcaixent es vestirà de gales falleres per celebrar la Primera Exposició Cultural Fallera a Carcaixent. L’esdeveniment es durà a terme els dies 8 i 9 de gener, en horari de 18 a 22 hores (divendres) i de 11 a 20:30 (dissabte) i es realitzarà en l’emblemàtic Magatzem de Ribera de la ciutat carcaixentina. L’acte s’obrirà al públic el divendres a les 18 hores, però seran les Falleres Majors de Carcaixent les que procediran a la inauguració oficial a les 19:30 h.

Una vegada inaugurada la trobada cultural fallera, els visitants podran gaudir de les exposicions de diferents professionals i entitats relacionats amb el món de les falles, amb els quals descobriran les noves tendències culturals per a les falles 2016 i el futur nou exercici faller. Al llarg de l’Exposició es duran a terme diferents activitats de caire cultural i faller. Divendres a la vesprada, amb l’obertura per part de les Falleres Majors, es procedirà a la presentació del llibre de Francesc Xavier Rausell Adrián Indumentària Tradicional Valenciana.

La construcció del vestit tradicional valencià. Volum II. Rausell és un estudiós i erudit de les tradicons valencianes i mestre del grup de danses Les Folies de Carcaixent. Dissabte es procedirà a la presentació de l’agenda fallera. També s’inclouen recitals de poesia satírica, tallers d’albaes per a menuts i grans i més actes en un cultural cap de setmana faller. Aquesta gran cita pretén reunir tant fallers i falleres com a persones no vinculades amb el món faller, però que puguen sentir curiositat per una evolució de les falles cap a la cultura d’una manera més plena.

Els actes són gratuïts i estan adreçats a tot el món faller que els vulga compartir. La Primera Exposició Fallera està organitzada per la Junta Local Fallera de Carcaixent i compta amb la col·laboració de l’ajuntament de la ciutat i la direcció cultural de les entitats El Casal de Sento, Aula editorial, Ribergraf i El petit Editor.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here