El caqui amenaçat per la pinyolà

0
470

CAQUIS ALZICOOPAlgunes varietats ‘Fuji’ provoquen este fenomen en la ‘Rojo Brillante’

El caqui continua vivint una molt bona època quan a producció i preu. Més de 14.600 hectàries cultivades a la Comunitat Valenciana i un increment del 23,5 per cent respecte de l’any passat. Tanmateix, el sector s’enfronta a una amenaça que ha repercutit durant anys molt negativament en els cítrics com és la pinyolà.

I es que segons ha explicat Bernardo Ferrer, vicepresident segon d’AVA a La Llavor, ja s’ha detectat que algunes classes de la varietat Fuji d’este fruit provoquen pinyolà en la ‘Rojo Brillante’. Segons Ferrer la part positiva és que s’ha localitzat clarament quines varietats provoquen este fenomen i es poden fer mapes sobre la pinyolà i controlar, per tant la seua expansió.

Controls més estrictes

Ara que el problema s’ha detectat, apunta el vicepresident segon d’AVA, el que cal és actuar. Per a aconseguir-ho, per tant, exigeix controls fitosanitaris més estrictes en els trasllats de la fruita en general i del caqui en particular. Segons Ferrer cal prendre mesures front al material incontrolat per reduir els riscos de malalties. A més, Ferrer insisteix que cal mimar este sector perquè el caqui no pot morir, diu, d’èxit.

Cadena Ser

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here