L’Alcúdia anomena fill adoptiu al membre d’Al Tall Vicent Torrent

0
412

vicent torrent aL TALLL’Ajuntament lliurarà la distinció el 8 de gener en coincidència amb una exposició retrospectiva i la projecció d’un documental sobre el grup

El plenari de l’Ajuntament de l’Alcúdia aprovà ahir la concessió de l’honor i distinció com a Fill Adoptiu de l’Alcúdia a Vicent Torrent i Centelles, com a just reconeixement als seus mèrits en defensa de la cultura, les tradicions i la llengua valenciana. També com un dels màxims responsables de la fonoteca valenciana i com a fundador i ànima d’Al Tall, la formació valenciana més important de música folk.

El regidor de Cultura, Toni Benavent va dir que “Vicent Torrent és una persona compromesa amb la llengua i la cultura. I una persona vinculada a l’Alcúdia, poble que estima.  Vicent Torrent és, en la pràctica, com un veí més que viu fora i que de tant en tant ens visita.  Per tots és sabuda l’especial sensibilitat de L’Alcúdia cap a la cultura, la llengua i les tradicions. També el respecte i reconeixement que per al poble mereixen les persones que amb la seua obra i el seu esforç contribueixen a retrobar-nos amb els nostres orígens i ens projecten cap a un futur millor. Una d’eixes personalitats és Vicent Torrent”

Per la seua part Paco Sanz, regidor de Compromís, recordà que “Vicent Torrent va composar, fa 40 anys, el Tio Canya, un himne de vàries generacions de valencians que representen la resistència d’una llengua i una cultura que volia ser esborrada durant el franquisme i que en la democràcia ha costat molt de recuperar. Fins i tot, ara, cal protegir-la i defensar-la. El Tio Canya encara està pensant si tornar o no a València. Nosaltres confiem en que sí, en que després del canvi polític, el Tio Canya tornarà a València amb el cap ben alt”.

Ara l’Ajuntament vol reconèixer la seua valuosa trajectòria artística i la seua vinculació al poble, on sempre que se li ha demanat qualsevol cosa, ha estat disponible. Per tot això el proper divendres 8 de gener rebrà la distinció  de fill adoptiu de l’Alcúdia al Saló d’Actes de la Casa de la Cultura. Després d’inaugurar una exposició retrospectiva i abans de la projecció de la pel·lícula documental produïda per la Universitat de València “Sempre Al Tall”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here